Травнений дайджест подій від факультету захисту рослин, біотехнологій та екології продовжується!

31 травня 2024 року
  Оскільки місяць переповнений івентами на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, було прийнято рішення підготувати другу частину дайджесту подій. Нагадаємо, що період підготовки матеріалу, 28 травня, пройшли вибори ректора. Саме тому від імені факультетської родини хочемо щиро подякувати Станіславу Ніколаєнко за 10 років натхненної, кропіткої праці на благо університету, а новому очільнику НУБіП України Вадиму Ткачуку побажати наснаги, професійних успіхів та підтримки колег на шляху подальшого розвитку нашої славетної Аlma mater!

  13 травня декан факультету Юлія Коломієць, заступник декана Валерія Бондарь, завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та БЖД Алла Клепко долучились до слухання на тему «Шлях України у реформуванні законодавства з питань довкілля й клімату в частині переговорів про членство в ЄС: плани та діяльність Верховної Ради України і Уряду в 2024 році». Організатором слухання виступив Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування. Під час засідання було обговорено питання щодо звіту Європейської Комісії «Україна 2023: зелений порядок денний та сталий розвиток», відповідних заходів Плану пріоритетних дій Уряду на 2024 рік і Плану законопроєктної роботи Верховної Ради України на 2024 рік, реформи у сфері управління відходами, перспектив удосконалення законодавства щодо зменшення промислового забруднення, моніторинг довкілля та Конвенція ЕСПОО, реформи системи державного екологічного контролю, захисту довкілля і управління водними ресурсами, зокрема екоциду, державної кліматичної політики, доступу громадян до екологічної інформації та правосуддя (виконання вимог Орхуської конвенції).

 

  20 травня на факультеті розпочалася літня екзаменаційна сесія для студентів спеціальностей 101 «Екологія», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 202 «Захист і карантин рослин», яка триватиме до 1 червня. Протягом двох тижнів студенти складатимуть підсумкове оцінювання знань із дисциплін, що передбачені навчальним планом. Декан факультету Юлія Коломієць й заступники декана Валерія Бондарь, Петро Дрозд, Оксана Сикало, Анна Дащенко відвідали екзаменаційні аудиторії, провели перевірку додержання вимог проведення екзаменів, зафіксувала присутність студентів. Слід зазначити, що студенти продемонстрували високу явку, а викладачі забезпечили належне проведення іспитів згідно з вимогами відповідно до затвердженого розкладу. 10 по 29 травня тривала реєстрація вступників до магістратури для складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ). Разом з тим, вже 3 червня у студентів 1-3 курсів розпочнеться навчальна практика та виробнича практика у студентів магістратури.

 

  23 травня пройшла легкоатлетична естафета «Голосіївське кільце» з нагоди 126-ї річниці заснування НУБІП України в нацпарку «Голосіївський». Викладачі та студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології на чолі з деканом Юлією Коломієць попри травневу зливу взяли участь в естафеті. Змагання між збірними факультетів та інститутів проводилися 51 рік поспіль з 1955 до 2005 року та були родзинкою змагань спартакіади студентів університету. Команди готувалися цілий рік, аби пробігти дистанцію загальною довжиною близько 6 км навколо Голосіївського парку. У 2019 році «Голосіївське кільце» було відновлено, але у зв`язку із збільшенням автомобільного трафіку за скороченим маршрутом. 

 

 

  24 травня на факультеті пройшов Ecopicnic-2024, атмосферу якого можна відчути переглянувши відео. На студентів, викладачі та гостей факультету чекали різноманітні локації, яскраві фотозони, цікаві завдання та інтерактиви, домашні смаколики, плетіння сіток для військових, ярмарок, виставка експонатів кафедр, аквагрим, інтелектуальні настільні ігри між командами, мехенді, гра в шахи, лотерея, а також благодійний збір коштів. Захід відбувся за підтримки депутата Київської міської ради Вадима Іванченко. До організації івенту активно долучились кафедра екобіотехнології та біорізноманіття, кафедра фізіології, біохімії рослин та біоенергетики, кафедра ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин, кафедра фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна, кафедра екології агросфери та екологічного контролю, кафедра загальної екології, радіобіології та БЖД.

 

 

  27 травня у межах відзначення 126-ї річниці НУБіП України ректор Станіслав Ніколаєнко нагородив кращих студентів, які продемонстрували здобутки в навчанні, творчій та науковій діяльності, а також у спорті. Подяки ректора за активну участь у громадському житті університету отримали 63 студенти, серед них і студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, а саме Катерина Бринза, Вероніка Вєрємєєва, Кирило Грабовецький, Дар`я Іванюк, Юлія Яцишина. Подяки за спортивні досягнення нагороджено 20 студентів університету, серед них студент-еколог Ілля Фурса. Крім того, Станіслав Ніколаєнко нагородив переможців, призерів, номінантів ювілейного XL Міжнародного фестивалю художньої творчості «Голосіївська весна – 2024», де факультет переміг у номінації «Smile-премія». Ректор також відзначив дипломами І-ІІІ ступенів переможців ХІІІ «Фестивалю студентської науки – 2024». Диплом ІІ ступеня отримала студентка 3 курсу Анастасія Карась, гурток «Еntomologists».

 

 

  Підтримувати активний темп та здоровий спосіб життя — означає всебічно розвиватися, впевнено крокувати вперед до поставлених цілей, насичено та яскраво проводити кожен день! Пишаємося командою факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, викладачами та студентам за їх здобутки й досягнення, за спортивну міць, витривалість, завзятість та бажання не зупинятися на досягнутому!

Наталія Батрак

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook