Олександр Щербатий, магістр ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами»: враження від навчання та плани на майбутнє

27 травня 2024 року
  • Добрий день. Розкажіть, будь ласка, про себе.

— Добрий день. Я – Олександр Щербатий, бізнесмен, керівник та засновник низки приватних підприємств у сфері виробництва та торгівлі. Отримавши ступінь магістра з економіки у 2004 році (НУБіП України), я не зупинився на досягнутому та згодом здобув ще другу вищу освіту з психоаналізу. Вважаю, що кожна особистість повинна прагнути на практиці реалізувати принцип навчання протягом життя, і саме тому мій шлях та моя кар'єра – це постійне навчання та розвиток, що допомагає бути на крок попереду викликів сучасного бізнесу.

  • Олександре, а чому Ви знову обрали НУБіП України та ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами»?

— Вибір НУБіП України був очевидним, адже саме тут я отримав фундаментальні знання, які стали основою моєї успішної кар'єри. Університет завжди підтримував мене в навчанні та професійному зростанні, тому я без сумнівів обрав його для продовження освіти на рівні магістратури. Що стосується мого вибору ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», то тут можу сказати з власного досвіду, що левова частка успішних підприємницьких ідей на сьогодні реалізується через проектну діяльність, тому я прагнув поглибити свої знання саме у сфері проектного менеджменту.

  • Які навчальні дисципліни Вам найбільше сподобалися?

— Значно вплинули на мене дисципліни «Інвестиційний менеджмент» та «Міжнародні програми та гранти», де разом з професором Лідією Шинкарук та доцентом Віталієм Гаврилюком ми обговорювали методологію написання проєктів та можливості отримання грантів і мікрогрантів. Взагалі, важко когось виділяти, оскільки абсолютно всі викладачі демонструють високий рівень експертності, надихаючи своїм глибоким розумінням реалій інвестиційного ринку.

  • Якими успіхами можете поділитись за час навчання?

— Одним із значних успіхів під час навчання стала успішна розробка проєкту для отримання мікрогранту на розвиток власної справи. Цей процес почався з глибокої дискусії про доступність державних грантів для приватних підприємців. Ми з викладачами та колегами-студентами у ході опанування навчальних дисциплін ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» аналізували такі гранти, зокрема, обговорювали вимоги щодо сплати податків та зобов’язання з боку підприємців при отриманні таких грантів працевлаштувати певну кількість людей, що, звісно, часто нелегко реалізувати. Втім, саме такі гранти можуть бути корисні для реалізації специфічних проєктів. Це змусило мене взятися за створення власного проєкту (створення компанії, що виготовлятиме бетонні покриття як альтернативу тротуарній плитці, з акцентом на вартість і якість). Проєкт включав підготовку детальних анкет та розрахункових таблиць для подання на грант. Незважаючи на початкову відмову через технічні помилки, я, консультуючись з викладачами, здійснив необхідні корективи і повторно подав уже виправлені документи. Моя друга спроба увінчалася успіхом: я пройшов повторну співбесіду і отримав згоду на фінансування та пропозицію укласти угоду для отримання державного мікрогранту. На теперішній час я активно працюю над реалізацією заявленого проєкту.

 

  • Які ваші майбутні плани після закінчення магістратури?

— Планую розвиватися і далі, використовувати отримані знання для залучення інвестицій в Україну. Вірю в Перемогу нашої країни та розумію, що потрібно працювати для її економічного відновлення. Знаю, що потрібно розвивати бізнес та створювати робочі місця, і це стане реальним внеском у розвиток нашої Батьківщини. Хочу, щоб мої діти жили в країні, де кожна інвестиція вносить свій вклад у спільне благо. Також планую продовжувати своє навчання та розвиток, адже, ще раз наголошую: вірю у необхідність реалізації принципу навчання протягом життя.

  • Олександре, дякуємо Вам за розмову.

— Щиро дякую і Вам!

Розмовляла доцент кафедри
 виробничого та інвестиційного менеджменту
Катерина АЛЕКСЕЄВА

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook