Чоловіча збірна НУБіП України з баскетболу відібралася до фінальної частини ХІХ літньої Універсіади України

24 травня 2024 року
  З 20 по 22 травня чоловіча студентська збірна м. Київ НУБіП України з баскетболу взяла участь у ІІІ груповому етапі ХІХ літньої Універсіаді України в місті Івано-Франківськ. Наша збірна виступала в групі «А» з командами ЗУНУ (Тернопіль) і НУФВСУ-КФВ (Івано-Франківськ).
  Першу гру наші хлопці впевнено обіграли команду ЗУНУ (Тернопіль) 93:71. Лідером цієї гри став Ярослав Карпюк (ф-т конструювання та дизайну), набравши 36 очок, з них 15 двохочкових кидків, 83 % влучання, з яких 3 слем-данки, 1 трьохочковий, 17 підборів, 5 блокшотів. Також гарні показники у Антона Яцика (Фінансово-правовий коледж) – 16 очок, 10 підборів; Влада Пантуса (ф-т аграрного менеджменту) – 12 очок; у Максима Шевченко (Київський національний медичний університет імені О.О. Богомольця) і Єгора Болдирєва (ф-т землевпорядкування) по 9 очок.
  Друга гра відбулась з господарями ігрового майданчику НУФВСУ-КФВ (Івано-Франківськ) – минулорічним переможцем ХVІІІ літньої Універсіади України. З перших секунд матчу ініціативу захопила наша збірна. Хлопці ефективно грали у захисті і нападі, влучно атакуючи кошик двохочковими і трьохочковими кидками, не даючи господарям вільно себе почувати на майданчику. У результаті перша чверть завершилася з рахунком 27:6 на нашу користь. Друга і третя чверть майже була на рівних.
  
 
  У четвертій чверті суперники перехопили ініціативу і почали активно пресингувати по всьому майданчику, не даючи нашій команді спокійно вивести м’яч на свою половину. Ми припустилися багатьох прикрих помилок і команда НУФВСУ-КФВ скоротила рахунок.
  Наприкінці четвертої чверті Владислав Пантус і Ярослав Карпюк отримали по 5 фолів. Але команда витримала напругу і, незважаючи ні на що, вирвала надважливу для нас перемогу з розривом у 2 очки! При рівному рахунку за хвилину до кінця матчу перемозі сприяли влучні штрафні кидки Єгора Болдирєва, далі його результативний пас у відрив на Віктора Юрова (агробіологічний ф-т) – ще плюс два очки. За 2 секунди до кінця матчу лідер команди суперника Степан Лесик не забив двохочковий кидок, і як результат – перемога нашої команди 74:72.
 
 
 
  Лідерами в цій грі стали: Єгор Болдирєв – 25 очок, Ярослав Карпюк – 16 очок, Владислав Пантус – 14 очок, Антон Яцик – 9, Віктор Юров – 8.
  Наша збірна м. Києва НУБіП України у групі «А» одержала перемогу у двох іграх, набравши 4 очки і посіла перше місце в групі, відразу увійшла до ІV етапу ігор – фіналу восьми, який відбудеться з 3 по 5 червня у місті Івано-Франківськ.
 

Вітаємо команду! Бажаємо збірній подальших яскравих перемог!

 
Олена БУТОК,

старший викладач кафедри фізичного виховання 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook