Відбувся урочистий круглий стіл з нагоди 10 річниці Ніжинського фахового коледжу НУБіП України

20 травня 2024 року
  17 травня 2024 року Відокремлений структурний підрозділ «Ніжинський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» відзначив своє 10-річчя.

  У зв’язку з повномасштабною війною в нашій країні та непростою безпековою ситуацією в Чернігівському регіоні ювілейну дату відзначили у форматі Урочистого круглого столу, розпочали його спільно з нашими колегами – Бережанським фаховим коледжем НУБіП України, які теж разом з нами відзначають 10 років діяльності. До участі долучилися керівництво університету, представники влади, запрошені гості, а також адміністрація, викладачі та студенти нашого коледжу.
  Оскільки сьогоднішня подія співпала з часом, коли Україна потерпає від російського агресора і наші мужні воїни – Захисники боронять нашу Батьківщину, ми неодмінно згадуємо імена тих, хто віддав своє життя, щоб мир панував у кожній нашій домівці. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять працівників і випускників коледжів, які загинули, захищаючи нашу свободу і незалежність, захищаючи наш спокій.
  Від імені керівництва Національного університету біоресурсів і природокористування України до слова був запрошений Вадим Ткачук, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку, доктор економічних наук, професор, відмінник аграрної освіти України, заслужений працівник освіти України. Звертаючись до педагогічних колективів коледжів, Вадим Ткачук передав найщиріші вітання від ректора, академіка Національної академії педагогічних наук України та Національної академії аграрних наук України, доктора педагогічних наук, професора Станіслава Ніколаєнка та зазначив, що незважаючи на те, що в Україні йде війна, незважаючи на усі загрози, ми усвідомлюємо надважливу нашу роль як освітян, у тому числі безпосередньо колективів коледжів, що готують фахівців, готових завтра допомагати відбудовувати нашу країну, розвивати її економіку. Саме якісна освіта є тією передумовою, яка визначає динаміку розвитку держави! Тому, ми віддаємо належне тій історії, яку пройшли заклади освіти, тим завданням, які вони вирішують сьогодні в таких непростих обставинах. Додав, що результати діяльності засвідчують про те, що колективи, незважаючи на численні економічні та політичні зміни упродовж років існування, завжди розвивалися з розумінням своєї важливої місії й завжди відповідали на виклики часу. Підсумовуючи, проректор висловив вдячність викладачам і співробітникам фахових коледжів за відповідальну і професійну працю, за внесок у формування молодої людини, фахівця, який будуватиме свій професійний шлях на засадах національної ідентичності, свідомості і гордості за свою країну.
  Продовжуючи Круглий стіл, з вітальним словом до учасників заходу звернулася директор Ніжинського фахового коледжу Олена Литовченко. Привітала усіх зі святом і виступила з короткою промовою про сьогодення та перспективи розвитку закладу. Розповіла про заснування коледжу, найважливіші віхи в історії його існування, зазначивши, що 10 років діяльності коледжу, як окремого закладу освіти, були дуже непростими. Проте велику роль у його становленні та розвитку відіграє Національний університет біоресурсів і природокористування України, структурним підрозділом якого є наш заклад. Важливим є те, що сьогодні, як і раніше, ми відчуваємо велику підтримку і розуміння від ректорату університету, зокрема від ректора Станіслава Ніколаєнка та усієї університетської спільноти.
  Серед поважних гостей на заході були присутні Ніна Лемеш, перший заступник голови Чернігівської обласної ради; Олександр Кодола, Ніжинський міський голова; Інна Горобей, перший заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації. Велику університетську родину, яка об’єднує два інститути та дев’ять фахових коледжів, представляли Василь Лукач, директор Ніжинського агротехнічного інституту та Андрій Матвієнко, директор Бобровицького фахового коледжу ім. О. Майнової. Освітянську спільноту міста Ніжина представляли Світлана Дуднік, директор Ніжинського фахового медичного коледжу та Володимир Дорохін, директор Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької. Від представництва роботодавців учасниками круглого столу стали Олена Гуренко, директор Ніжинської філії Чернігівського обласного центру зайнятості; Володимир Самсоненко, директор Ніжинського РЕМ ПАТ «Чернігівобленерго»; Інна Куц, директор Ніжинського відділення ПриватБанку та Наталія Володько, керуюча філією Чернігівського обласного управління АТ «Ощадбанку».
  Після вітальних слів з нагоди 10-річчя з дня заснування закладу освіти працівники та студенти коледжу були нагороджені відзнаками різного рівня. Вдячні нашому університету та нашим гостям і за чудові подарунки!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Після Урочистого круглого столу гості ознайомилися з навчальними кабінетами, лабораторіями, спортивним комплексом, музейним комплексом інституту, роботою студентських наукових гуртків коледжу.
  Попри всі випробування, які випали на долю нашого народу, життя продовжується і ми щиро віримо, що зовсім скоро будемо разом радіти перемозі незламної України над ворогом, адже наш коледж виховує покоління сильної духом молоді, яка любить свою Батьківщину.
 
  Ще раз вітаємо весь колектив коледжу з 10 річницею! Щиро бажаємо творчої наснаги, завзяття, нових звершень та процвітання, нехай наш заклад освіти ще не один десяток років гостинно відкриває двері першокурсникам і проводжає у доросле життя випускників.
  Зичимо наполегливості та успіхів у всіх добрих починаннях. Нехай в наших душах, домівках і в нашій країні завжди панують спокій і гармонія, мир і злагода! Будьте щасливими у мирній і квітучій Україні!
 
Тетяна Шеїн,

заступник директора з навчально-виховної роботи 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook