Відбулося планове засідання координаційної ради з питань науково-технічної діяльності

16 травня 2024 року
  14 травня відбулося засідання координаційної ради з питань науково-технічної діяльності, на порядку денному якої заслухано наукову доповідь, інформацію про використання коштів загального фонду та надходження коштів до спеціального фонду на виконання досліджень, розгляд та затвердження «Положення про порядок управління підготовкою та випуском наукових видань у НУБіП України» та «Положення про порядок планування та організацію проведеннянауково-технічних заходів у НУБіП України», рекомендацію наукових видань до друку тощо.
  Голова ради, проректорка з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха наголосила на важливості підготовки до Дня Університету. Звернула увагу на необхідності координації спільних зусиль серед підрозділів університету для проведення багатьох заходів, які заплановано в кінці травня, а також закцентувала на питання активізації підготовки перспективних наукових проєктів та звітів.
 
  На порядку денному першим питанням було заслухано наукову доповідь професора кафедри годівлі тварин та технології кормів, доктора сільськогосподарських наук, начальника науково-дослідної частини Володимира Отченашка на тему «Інноваційні технології у тваринництві». Доповідь була дуже цікавою та привернула увагу всіх членів координаційної ради, під час дискусії була запропонована ідея об`єднання наукових колективів університету для проведення міждисциплінарних досліджень. Доповідь була рекомендована до заслуховування на Вченій раді університету.
 
  Також Володимир Отченашко повідомив про стан використання та залучення коштів на наукові дослідження. Не зважаючи на загалом позитивні результати у залученні коштів до спеціального фонду (укладено договорів на 20 млн. грн), діяльність окремих підрозділів потребує активізації за рахунок надання наукових послуг та виконання грантів або досліджень на замовлення бізнесу (юридичний, економічний, гуманітарно-педагогічний факультети та факультет землевпорядкування).
  Начальних відділу науково-технічної інформації Наталія Шевченко представила до обговорення та затвердження до друку низку наукових видань та рекомендацію їх на розгляд Вченої ради університету. Окрім того були представлені «Положення про порядок управління підготовкою та випуском наукових видань у НУБіП України» та «Положення про порядок планування та організацію проведення науково-технічних заходів у НУБіП України». Основний акцент в них зроблено на зміни в процедурі підготовки видань до друку, внесення до переліку фахових видань, оформлення при подачі на розгляд Вченої Ради та просування до міжнародних наукометричних баз даних, організації конференцій та семінарів на базі університету.
 
  Рада розглянула й інші робочі питання провадження наукової діяльності в університеті.
 
 
Артем Антонів,

секретар координаційної ради 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook