Успішне проведення літньої екзаменаційної сесії, активізація профорієнтаційної роботи щодо вступу до магістратури у фокусі наради із заступниками деканів факультетів і директорів ННІ з навчальної роботи

15 травня 2024 року

15 травня під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи Оксани Тонхи відбулася нарада із заступниками деканів  факультетів і директорів ННІ з навчальної роботи з актуальних питань завершення навчального року та успішного проведення вступної кампанії 2024 року.

Оксана Леонідівна та відповідальний секретар приймальної комісії Олексій Соломка ознайомили присутніх зі станом подачі заяв для реєстрації на проходження ЄВІ випускниками на магістерські програми, озвучивши факультеті та ННІ, де на сьогодні найкращі показники щодо реєстрації, а також такі, яким ще треба активізувати цю роботу. Далі проректор акцентувала увагу на активізації профорієнтаційної роботи, у тому числі – на проведенні робочих зустрічей зі студентами випускного 4 курсу бакалаврату.

Начальник начального відділу Ярослав Рудик проінформував присутніх про активну підготовку до літньої екзаменаційної сесії для здобувачів освіти денної форми здобуття вищої освіти ОС «Бакалавр» та «Магістр», яка розпочнеться вже з понеділка – 20 травня 2024 року. Розклади екзаменів вже підготовлені та оприлюднені на офіційних веб-сторінках факультетів та ННІ, екзаменаційні відомості також готові. Ярослав Михайлович окремо зупинився на питанні активізації підготовки до захисту бакалаврських кваліфікаційних робіт та магістерських кваліфікаційних робіт студентами освітньо-наукових програм, випуск яких заплановано на червень 2024 року.

Завідувач навчально-методичного відділу Лариса Кліх проінформувала присутніх про стан підготовки результатів самоаналізів освітніх програм бакалаврату та магістратури, які підлягають акредитації у 2024-2025 н.р. Також вона зазначила, що заявку на акредитацію освітніх програм університет має подати до НАЗЯВО на початку червня 2024 року, у зв’язку з чим гаранти повинні надати інформацію для її формування 17 травня.

Заступник начальника навчального відділу з магістерських програм Олена Колеснікова проінформувала присутніх на нараді про організаційні заходи щодо захисту магістерських кваліфікаційних робіт та підготовку до випуску студентів ОНП. Окремо Олена Миколаївна зупинилася на питання збереження бази кваліфікаційних робіт, яка сформована протягом 2010-2024 рр. у інформаційній системі Unicheck. Відповідальні за перевірку на ознаки плагіату на факультетах та ННІ мають згодом перенести ці електронні каталоги робіт до нової інформаційної платформи.

Заступник начальника навчального відділу Олег Бачинський поінформував присутніх на нараді про організаційні заходи з практичного навчання студентів у 2 семестрі 2023-2024 навчального року, наголосивши на необхідності своєчасної підготовки документації для організованого проходження практик на їх базах.

Оксана Зазимко нагадала присутнім, що з 1 червня набуває чинності наказ МОН України від 07.02.2024 р. № 134 «Про затвердження Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах вищої освіти, та надання їм академічної відпустки», який має суттєві відмінності від нині чинного. Тому, для належної роботи деканатів та дирекцій ННІ у питаннях, що регламентовані відповідним наказом, необхідно щоб він став настільним документом у роботі.

До обговорення зазначених питань активно долучилися заступники деканів та директорів Тереза Микицей, Олена Улютіна, Петро Дрозд, Іван Ковальчук та інші.

На завершення наради проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха звернулася до учасників наради з декількома дорученнями, зокрема:

- продовжувати профорієнтаційну роботу та проводити її моніторинг уна кафедрах факультетів та ННІ;
- провести інформаційну кампанії та докласти усіх зусиль для активізації реєстрації випускників бакалавратури до участі у ЄВІ та ЄФВВ;
- контролювати хід оплати за навчання студентами;
- забезпечити організаційну підтримку зустріч з вступниками із ВСП 21 травня 2024 року тощо.

Наприкінці, Оксана Леонідівна побажала всім успішного проведення літньої екзаменаційної сесії та вдалого завершення поточного навчального року.

Оксана Зазимко,
заступник начальника навчального відділу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook