Директори ННІ та декани факультетів обговорили механізми формування переліку предметів за вибором студентів

5 травня 2015 року

5 травня нараду деканів факультетів та директорів ННІ розпочато зі звернення заступника начальника планово-фінансового відділу Тетяни Костюк із проханням розмістити на веб-сторінках підрозділів переліку платних послуг, які надаються університетом, а також активізувати сплату студентами коштів за проживання в гуртожитках протягом травня-червня. Також  голосуванням було вирішено відповідальність за поселення в гуртожитки та формування рейтингових списків студентів на поселення покласти на ННІ та деканати.

 
Проректор з навчальної виховної роботи Сергій Кваша розповів про заходи, присвячені 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі. 7 травня  о 12.00 біля меморіалу пам’яті захисникам Голосієва відбудеться мітинг-реквієм, в якому братимуть участь викладачі, студенти, курсанти військової кафедри та учні ЗОШ №116. Сергій Миколайович закликав присутніх деканів та директорів запросити до меморіального комплексу й ветеранів, дітей війни. Проректор також нагадав про День університету 29-30 травня та презентував сценарій його проведення. 
 
Жваву дискусію викликало питання про необхідність затвердження переліку вибіркових дисциплін. Начальник навчального відділу Оксана Зазимко нагадала, що відповідно до Закону України «Про вищу освіту» студенти мають право самостійно обирати 25% дисциплін. Сам механізм формування цього переліку потребує обговорення і удосконалення. Центральним має бути принцип – предмет викладається для академічної групи.
 
Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова та доцент кафедри інформаційних та дистанційних технологій Олена Кузьмінська  запропонували деканам та директорам включити до програм підготовки магістрів та бакалаврів дисципліну «Інформаційні технології освітньо-наукової кваліфікації» в рамках розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності студентів НУБіП України.
 
Оксана Зазимко представила графік проведення психолого-педагогічного семінару на факультетах та в ННІ. Наступний захід відбудеться для науково-педагогічних колективів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження та факультету інформаційних технологій.
 
Щодо підготовки матеріалів для формування каталогів навчальних планів та магістерських програм у 2015-2016 н.р. начальник відділу магістерських програм Олена Колеснікова звернула увагу присутніх на зміст термінів «магістерські програма» та «спеціалізація», що варто враховувати при формуванні нових навчальних планів та роздала їх зразки. Також доповіла про хід формування комплексних тематик магістерських робіт та термін затвердження паспортів.
 
Про підсумки проведення Дня донора в НУБіП України та заплановані на травень 2015 р. спортивно-масові заходи доповів начальник відділу виховної роботи та студентських справ Микола Любінський.
 
І на завершення до присутніх звернувся начальник штабу цивільного захисту Микола Марущак щодо необхідності приведення в належний стан закріплені за інститутами та деканатами приміщення та призначити відповідальних.
 
Олена Колеснікова
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook