Студент факультету інформаційних технологій Андрій Хотинченко – чемпіон України з бойового самбо

10 травня 2024 року
  З 19 по 21 квітня 2024 року в місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо розділ «Класичне» серед всіх вікових груп.
  Самбо – це вид спортивного єдиноборства і система протидії противнику без застосування зброї. Сама назва "самбо" утворено із слів самооборона Без Зброї. Класичне самбо увібрало в себе прийоми багатьох національних єдиноборств, у тому числі грузинської національної боротьби чидаоби, карачаївської, татарської, туркменської, узбецької, вільно-американської, швейцарської боротьби, а також японської дзю-до і сумо.
  У бойовому самбо дозволяється використовувати прийоми спортивного самбо та будь-які дії дозволені сучасними правилами змагань усіх існуючих єдиноборств, включаючи ударні техніки з більшості популярних ударних єдиноборств таких як кікбоксинг, муай тай, карате, джиу-джитсу та ін. Власне у ньому було розкрито закладений на самому початку виникнення самбо потенціал для навчання армійських кадрів та співробітників правоохоронних органів. На сьогоднішній день бойове самбо зарекомендувало себе як найсильніший вид бойових єдиноборств.
  Всього у чемпіонаті України взяло участь понад 390 учасників.
  Студент першого курсу факультету інформаційних технологій Андрій Хотинченко змагався серед юніорів у ваговій категорії 90 кг. У запеклому поєдинку він виборов золоту медаль.
 

Вітаємо Андрія із найвищою нагородою!

 
 
Микола КОСТЕНКО,
завідувач кафедри фізичного виховання

    

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook