На ветеринарному факультеті відбувся науково-методичний семінар з педагогічної майстерності

30 квітня 2015, 10:00
Факультет ветеринарної медицини, ауд. № 412, з 14:00 до 18:00

За ініціативи ректора Станіслава Ніколаєнка в університеті стартував науково-методичний семінар з педагогічної майстерності для ННП факультетів. Метою даного семінару є донести до кожного науково-педагогічного працівника факультету чи навчально-наукового інституту позицію педагогів щодо методики професійного навчання студентів, а також, як запобігти педагогічним конфліктам та навчити знаходити точки дотику у взаємодії викладач – студент.

Одними з-поміж перших слухачами-учасниками семінару стали науково-педагогічні працівники факультету ветеринарної медицини, яких у лекційній 412-ій аудиторії зібралося понад сотню осіб. Учасники семінару приймали активну участь у запропонованих завданнях, відповідали на поставлені доповідачами запитання, висловлювали своє бачення педагогічної взаємодії зі студентами, толерантності та відповідальності.

Зокрема, Вікторія Кручек розповіла про теоретичні аспекти, структуру, принципи організації педагогічної взаємодії, а доцент кафедри соціальної роботи та психології Людмила Омельченко свою доповідь розпочала із притчі про людську природу і її негативні сторони. Вона розповіла про педагогічний конфлікт, способи як його можна залагоджувати та уникати, правильно робити зауваження студентам. Завідувач кафедри методики навчання та управління навчальними закладами Микола Пригодій розповів про суперечності між поколіннями викладачів та студентів та зазначив, що викладач формується у перші три роки викладацької діяльності, а тому цей період має неабияку вагу у формуванні його викладацького стилю. Віталій Шмаргун сконцентрував увагу присутніх на цікавій і змістовній доповіді, присвяченій формуванню психологічної довіри в умовах маніпулювання ЗМІ.

За реакцією аудиторії можна зробити висновок, що семінар всім сподобався та залишив позитивне враження. Крім того, декан факультету ветеринарної медицини Микола Іванович Цвіліховський обговорив з керівництвом кафедр гуманітарно-педагогічного факультету можливість читати на факультеті ветеринарної медицини предмет "Дискутологія".

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook