Апробація дисертаційної роботи Мідії Кіроянц на тему: «Визначення функціонально-значущих рослинно мікробних взаємодій ризосфери ячменю ярого в чорноземі звичайному» пройшла успішно

27 квітня 2024 року

На засіданні ради науково-дослідного інституту рослинництва та грунтознавство 26 квітня заслухали звіт по  виконанню дисертаційної роботи майбутньої докторки філософії з агрономії – Мідії Кіроянц!

 

Спочатку заслухали  наукові результати  здобувача ступеня доктора філософії Мідію Олегівну на тему: «Визначення функціонально-значущих рослинно мікробних взаємодій ризосфери ячменю ярого в чорноземі звичайному».

Рецензентами виступили Оксана Тонха, д. с.-г.н., проректор з науково-педагогічної роботи НУБіП України, та Мирослав Піковський, д. с.-г.н., доценти  кафедри фітопатології ім. ак. В.Ф. Пересипкіна НУБіП України. 

Вони вказали на певні неточності у роботі. Також рекомендували змінити назву дисертації, щоб вона у повній мірі відповідала змісту роботи. Були слушні зауваження щодо рекомендацій виробництву. Їх потрібно поновити і більш конкретизувати.

 

Учасники наукової рада відмітили важливість для науки проведенних Мідією досліджень. Дискусії продовжились в найрізноманітніших напрямках. Таким чином вдалося охопити не лише біологічну цінність дисертаційної роботи, а й перспективи застосування її у виробництві і агрохімії. 

 

 

 

Роман Жила,
секретар НДІ рослинництва та ґрунтознавства

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook