Зустріч гуртківців секції "Водний екоінспектор" біля оз.Дідорівка

10 квітня 2024 року

Відбулася чергова зустріч гуртківців зі секції «Водний екоінспектор» за межами університету, в мальовничій природній зоні – біля озера Дідорівка, що розташований на Голосіївському струмку в Голосіївському лісі міста Києва. Місце проведення зустрічі обрали з метою проведення візуального огляду даного озера, а також з метою встановлення антропогенного навантаження за рахунок рекреаційної активної діяльності.

Слід зазначити, що кожного сезонну (а особливо у теплі періоди року) біля оз. Дідорівка збирається чимало людей, які хочуть відпочити як активно (наприклад на озері є спорт - зіплайн) так, і пасивно (відпочити на березі, лов риб). Навколо берегів озера розташовано чимало альтанок для відпочинку людей. Звісно навколо них накопичується чимало органічного сміття та пластику. Що саме ми і спостерігали під час прогулянки берегами озера.
Під час зустрічі гуртківці обговорювали різні водно-екологічні проблеми, які виникають в результаті масових зон відпочинку населення, одним із яких є дане озеро. Гуртківцями вирішено, що необхідно провести аналітичні дослідження води озера на встановлення якості води та безпечності її для купання та функціонування риб. Оскільки під час огляду гуртківці спостерігали деякі моменти процесів евтрофікації та наявність у воді невизначеного сміття (інколи бачили пластикові стаканчики). Вкінці зустрічі, гуртківці Анастасія Швець-Машкара, Валентина Самойленко, Анастасія Марченко, Олександра Іванченко заспівали пісню, що написала Анастасія Швець-Машкара - Ukraine-nature song!
 
 
Віта Строкаль, керівник секції "Водний екоінспектор"
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook