Відкриття на базі НУБіП України спільного учбового науково-практичного центру хлібобулочних та кондитерських виробів!
27 травня 2011 відбулося урочисте відкриття спільного учбового науково- практичного центру хлібобулочних та кондитерських виробів на базі факультету Харчових технологій та управління якістю продукції АПК Українського ННІ якості біоресурсів та безпеки життя. Центр обладнаний повним комплектом устаткування для навчання та виробництва хліба, хлібо- булочних та кондитерських виробів. А саме укомплектований ротаційною та подовою печами, міксерами, розстоювальними шафами, тісторозкочувальною машиною.
Також було проведено презентацію навчально- консультативного центру факультету Харчових технологій що ставить своїм завданням:
- професійну підготовку учнів та студентів коледжів 1-3 курсів;
- професійну підготовка спеціалістів робітничих професій для харчової галузі;
- підвищення кваліфікації працівників харчової галузі.
В урочистому відкритті прймали участь Ректор НУБІП, Герой України, професор Мельничук Д.О., науковці Університету, а також Рада директорів компаніі ASPO, до складу якої входить компанія «Leipurin»:
- Aki Ojanen (Голова Ради директорів концерну ASPO),
- Matti Lappalainen (колишній Ген.директор компанії Vaasan – другої найбільшої групи хлібопекарних підприємств Фінляндії)
- Paul Taimitarha (колишній Ген.директор компании Fazer- найбільший оператор ринку хлеба та мукомельних продуктів Северной Европы)
- Harri Sivula – Ген. Директор компанії Restel (Hotels and restaurants)
- Arto Meitsalo (Фінансовий директор концерна ASPO)
- Matti Väänänen (Генеральний директор LEIPURIN Oy)
- Johan Enlund (Фінансовий директор LEIPURIN Oy)
- Владислав Морозов – Ген.директор «Лейпурін Україна»
- Олександр Кузнирський – Головний технолог «Лейпурін Україна»
А також партнери компанії Лейпурін із регіонів України, компанії котрі представляють технологічні рішення для хлібопекарної промисловості у всіх регіонах України. Представники хлібопекарних підприємств Львова та Києва, мережі супермаркетів.
Про компанію «LEIPURIN»
С 1917 г финская компания «Лейпурин» работает на рынке технологий сырья и оборудования для хлебопекарной и кондитерской промышленности Европы. На базе экспериментальных пекарен в Финляндии, Литве, Латвии, Эстонии, Польше и трех центров в России мы проводим семинары направленные на представление новинок хлебопекарной отрясли, обучении молодых специалистов и повышении квалификации работников пищевой отрясли. В этом направлении в большинстве стран мы активно сотрудничаем с высшими учебными заведения такими как Университет г.Хельсинки, Пищевая академия в Ст-Петербурге, Екатеринбурге и Москве. Также мы организуем посещение пекарен и кондитерских производств в Европе, выездные семнары по подготовке кадров и обмене опытом работы.
Компания LEIPURIN входит в состав концерна ASPO, объединяющем лидеров химической (TELKO), транспортной (ESL Shipping) и машиностроительной отрасли (Kauko Markkinat) Северной Европы.
Основная задача компании «Лейпурин» помогать своим клиентам, предлагать идеи развития, улучшать качество продукции своих клиентов и, расширяя ассортимент, увеличивать рентабельность предприятия. Наша компания активно пропагандирует новинки для хлебопекарной и кондитерской отрасли, идеи здорового и функционального хлеба, основанные на нашем более чем 90-летнем опыте работы.
Секрети молодості і здоров’я
знають спеціалісти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
УННІ якості біоресурсів та безпеки життя має унікальний інноваційний центр виробництва хлібобулочних і кондитерських виробів де сьогодні спеціалісти , магістри, аспіранти мають змогу розробляти технологічні шедеври та «вирішувати секрети молодості і здоров’я»
Відомо, що технічний прогрес у харчовій промисловості вніс свої корективи у структуру харчування сучасної людини. Застосування різних способів очищення сировини в ході технологічної обробки призвело до перевантаження раціону високорафінованими харчовими продуктами та стійкого дефіциту в ньому харчових волокон, які є незмінними компонентами природної неочищеної їжі. Наслідком цих змін у структурі харчування світового суспільства є зниження опору організму негативному впливові довкілля та прогресивне зростання ряду захворювань, які носять глобальний характер і отримали загальну назву „хвороби цивілізації”. У зв’язку з цим харчові волокна входять до переліку основних функціональних інгредієнтів, що використовують для створення продуктів функціонального призначення. Досвід створення таких харчових продуктів свідчить, що хлібобулочні вироби, які є продуктом масового і регулярного вживання, повною мірою задовольняють сучасні вимоги щодо об’єктів, на базі яких можуть бути створені функціональні продукти, у т.ч., збагачені харчовими волокнами.
Сучасні технології дають змогу отримувати продукти розмелювання структурних частин рослинної сировини високої дисперсності з максимально однорідним гранулометричним складом. Використання таких продуктів для створення функціональних хлібобулочних виробів дає змогу вирішити проблему нестачі харчових волокон у раціоні всіх груп населення без обмежень, а значить вирішити і розкрити секрети молодості і здоров’я людини.