День працівників харчової промисловості

     День працівників харчової промисловості відзначається щорічно у третю неділю жовтня відповідно до Указу Президента України від 08.08.1995 № 714/95. 

     Харчова промисловість України - це тисячі великих, середніх і малих підприємств різної форми власності, які виробляють майже 20% від загального обсягу промислової продукції. Найбільша частина реалізованої продукції - це напої, м'ясні та молочні продукти, тютюнові вироби, хліб і хлібобулочні вироби, жири. 

     Специфіка галузі така, що від дбайливих рук залежить і кількість, і якість продуктів, яки ми щодня оцінюємо і цінуємо. 

     Дата святкування Дня працівників харчової промисловості в Україні близька до дати, проголошеного в 1979 році Всесвітнього дня продовольства, який відзначається 16 жовтня. У 1995 році 16 число випадало на 3-й понеділок жовтня. У той же час, День працівників радянської харчової промисловості з 1966 року святкувався в третю неділю жовтня. Мабуть, при призначенні дати свята була врахована стара традиція вшанування професіоналів у вихідні дні і нове для України устремління в світову спільноту.

16 жовтня 2011 року