Чоловіча збірна НУБіП України з футзалу відібралася до фінальної частини чемпіонату України серед ЗВО

1 квітня 2024 року
НУБіП України
  Вперше в історії збірної НУБіП України з футзалу команда заявилася у чемпіонат України з футзалу серед ЗВО. Як новій команді нашій збірній необхідно було пройти попередній етап, щоб потрапити до фінальної частини змагань. Згідно жеребкування нашим хлопцям дісталася команда Сумського державного університету, з якою необхідно було зіграти дві гри: одну вдома та одну на виїзді.
  Перший матч відбувся 11 березня у спортивному комплексі Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Команда суперників підсилила свій склад двома молодими спортсменами, що беруть участь у супер лізі чемпіонату м. Києва з футзалу. Однак, цього року 6 гравців нашої збірної також набиралися досвіду, граючи у першій лізі чемпіонату міста Києва з футзалу. Перший матч виявився дуже насиченим на голи. Обидві команди демонстрували класний футбол, але не обійшлося без червоних карток. Наш воротар Денис Пушенко (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт») необачно зіграв рукою за межами штрафного майданчику, за що і був покараний вилученням. Наша команда пропустила 6 очок, але змогла перелаштувати гру, відіграти м’ячі, і у підсумку поступилася лише 6:8.
  25 березня відбувся матч-відповідь. Сумська команда приймала збірну НУБіП України. Сумчанам, аби пробитися далі, потрібно було не програти. Навіть поразка з різницею в один м'яч приносила студентам Сумського державного університету путівку до наступного кола змагань. У першому таймі наші хлопці багато атакували, але так і не змогли забити у ворота Дмитра Зікратого. Не змогли забити Владиславу Кулику і сумчани. 
  Зі стартовими нулями на табло команди розпочали другий тайм. Рахунок 0:0 протримався п'ять хвилин, коли м'яча у ворота СумДУ забив Віктор Головатюк (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт»). За хвилину Дмитро Мельничук (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт») також відзначився у воротах суперника. Такий рахунок не влаштовував вже ані команду СумДУ, ані нашу збірну. У випадку нашої перемоги у два м'ячі довелось би бити пенальті. Тож команди почали більш агресивно атакувати, але більше пощастило нашим хлопцям. На 34 хвилині автогол зависали на Ярослава Сметаненка.
  Після пропущеного м’яча тренер сумчан Олександр Шумило взяв хвилинний тайм-аут, після якого СумДУ почав грати у п'ять польових. Але сумчани помилились в атаці і на 37 хвилині гри дальнім ударом Антон Росс (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт») відправив м'яча у ворота СумДУ. У підсумку 4:0 на користь збірної НУБіП України.
  Тож вперше в історії НУБіП України наша збірна відібралася до фіналу восьми, який відбудеться на початку квітня в Івано-Франківську.
 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook