Зустріч з кураторами груп спеціальностей «Економіка» та «Облік і оподаткування»

27 березня 2024 року

21 березня 2024 року відбулася зустріч декана факультету економіки і природокористування к.е.н, доцента Любов ЯРЕМИ з кураторами академічних груп спеціальностей «Економіка» та «Облік і оподаткування».

Любов Василівна черговий  раз  наголосила, що  провідниками роботи серед студентської молоді є куратори академічних груп. Взаємодія по лінії «викладач – студент» є одним з основних у всьому соціально-педагогічному процесі. Саме тут відбувається безпосередня «передача» всього різноманіття знань, інформації, установок в цілій системі вищої освіти.

  Деканша  наголосила на важливості створення  належних комунікативних умов між викладачем та студентом. В умовах воєнного стану  підтримка і надання допомоги здобувачам вищої освіти дозволяють зняти напругу і створити ситуацію відкритості, що сприятиме високій ефективності освітнього процесу.

Під час обговорення увага сконцентровувалася на кураторському контролі за долею кожного студента, його участі у навчанні, можливих проблемах, потребах, необхідній допомозі для повноцінної діяльності. Наразі, жоден студент не повинен залишитися за межами поля зору кураторів та керівництва факультету, а здобувачам вищої освіти слід обов’язково пам’ятати та неухильно дотримуватися принципів академічної доброчесності та виконання умов договору.

  Головною метою зустрічі було обговорення питань реалізації освітньо-професійних програм «Економіка підприємства» та «Облік і аудит» ОС «Бакалавр», які знаходиться на етапі підготовки до акредитації. Любов ЯРЕМА відмітила, що вже багато зроблено в плані  забезпечення відповідності ОП акредитаційним вимогам. Разом з тим  підкреслила, що  необхідно активізувати системну роботу щодо забезпечення відвідування занять здобувачами вищої освіти та ефективної організації освітнього процесу. Куратори академічних груп беруть під пильний контроль виконання студентами освітньої програми, моніторять відпрацювання семестрових, практичних  та модульних робіт, які повинні бути виконаними до кінця семестру. Разом із старостами, куратори підтримують моральний стан студентського середовища у групах та стимулюють наполегливу підготовку здобувачів вищої освіти до семестрового контролю знань.

А також підкреслила, що незважаючи на воєнний стан, колектив факультету зобов’язаний  проводити профорієнтаційну роботу для забезпечення вступної кампанії-2024 та бути активними учасниками  проведення днів відкритих дверей в інституті.

Деканат факультету економіки і природокористування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook