Зустріч з Ольгою Кухар, старшим фахівцем з комунікації з органами державної влади ТОВ «Сингента»

20 березня 2024 року

      19 березня 2024 р. на юридичному факультеті відбулася зустріч з Ольгою Кухар, старшим фахівцем з комунікації з органами державної влади ТОВ «Сингента», організована професором кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука Оленою Гафуровою. До заходу доєдналися студенти-магістри.

Тема для обговорення стосувалася безпосередньо питань, що вивчають студенти протягом свого навчання, а саме поводження з відходами засобів захисту рослин і тарою від них. Пані Ольга, розповіла як практичну частину утилізації відходів ЗЗР, так і регулювання законодавства України, а також як відбувається на практиці прийняття законопроектів.

Окрім цього, доповідачка розповіла про проект Європейської бізнес асоціації «Агроварта», метою якого є запровадження культури відповідального поводження з використаною тарою з-під засобів захисту рослин. Запущений у 2021 році на базі Європейської Бізнес Асоціації пілотний проєкт «Агро Варта» об’єднав ключових виробників засобів захисту рослин задля створення принципово нової та ефективної системи утилізації тари з-під ЗЗР. Так, серед учасників "Агро Варта" - компанії-виробники та імпортери засобів захисту рослин ТОВ "ФМС УКРАЇНА", ТОВ "АДАМА УКРАЇНА", ТОВ "БАСФ Т.О.В", ТОВ "БАЙЄР", ТОВ "НУФАРМ УКРАЇНА", ТОВ "САММІТ-АГРО ЮКРЕЙН", ТОВ "СИНГЕНТА", ТОВ "ЮПЛ УКРАЇНА".

В процесі зустрічі виникла жвава дискусія, студенти активно задавали питання та отримували високо професійні відповіді на них.

Адміністрація юридичного факультету щиро вдячна Ользі Кухар за те, що вона знайшла час і можливість зустрітися із студентами і поділитися актуальною та цікавою інформацією. 

 

Олена Гафурова,
професор кафедри аграрного, земельного
та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook