Університет продемонстрував високу свідомість і згуртованість: конференція трудового колективу висунула єдиного кандидата на посаду ректора – проректора Вадима Ткачука

20 березня 2024 року
  20 березня 2024 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулася конференція трудового колективу, яка зібрала 237 делегатів.

  Як проінформував, відкриваючи її роботи, голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко, на розгляд винесено одне питання – про висунення єдиного кандидата від колективу співробітників і студентів на посаду ректора університету.

  Ректор Станіслав Ніколаєнко у своєму виступі наголосив, що, відповідно до діючого законодавства, наказу міністерства освіти і науки вибори ректора НУБіП України відбудуться 28 травня. Ми повинні провести їх чітко, з дотриманням норм закону, з тим, щоб наш кандидат продовжував лінію на інноваційний розвиток університету і залишався в числі лідерів закладів вищої освіти.

 

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха представила результати опитування членів вченої ради, деканів факультетів та директорів ННІ, завідувачів кафедр та керівництва відокремлених підрозділів щодо можливих претендентів на посаду ректора. Найбільшу підтримку в усіх опитуваннях отримав проректор з науково-педагогічної діяльності, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук.

 

  На підтримку його кандидатури виступили декани Тарас Євсюков, Лариса Баль-Прилипко, Микола Цвіліховський, завідувачі кафедр Світлана Каленська, Олег Мельник, директор Немішаєвського фахового коледжу Володимир Альохін, які, висловлюючи думку своїх колег, відзначили високий професійний рівень, патріотизм і вірність цінностям колективу, впевненість у діях та шляху, яким рухається університет.

 

  Дякуючи за довіру, проректор Вадим Ткачук запевнив: що в разі обрання на посаду ректора університету, якому він віддав 40 років життя і де виріс як науковець і громадянин, він продовжуватиме курс, яким наш виш прямує крайні 10 років. А програма розвитку «Голосіївська ініціатива – 2025» і далі залишатиметься вказівником для подальшого розвою.

  Делегати конференції одноголосно підтримали кандидатуру Вадима Ткачука як єдиного кандидата від колективу на посаду ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України.

  Поділяючи їхню думку, голова Наглядової ради Микола Томенко зазначив: вибори – це засіб консолідації, а не протистояння, як це було в КНУ ім. Т. Шевченка, де вибори тривали більше року. Ми ж зберегли єдність, щоб не допустити розбрату і дестабілізації, не повторювати чужих помилок.

 

  У заключному слові ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що сьогодні конференція здійснила відповідальний крок – висловивши довіру нашому кандидату представляти інтереси колективу, з 126-річною історією, традиціями, з могутнім державотворчим впливом. Це велика відповідальність і зобов’язання перед співробітниками і студентами, минулою історією і майбутнім держави. Він побажав Вадиму Ткачуку витримки, сили волі, міцного здоров’я, вироблення уміння говорити «ні» владцям, не гнутися, стояти на сторожі інтересів alma mater, працювати на благополуччя університету, колективу, робити із опонентів друзів, а друзів не робити ворогами, співпрацювати з роботодавцями, зміцнювати зв’язки з міжнародними партнерами. Перефразовуючи класика, Станіслав Ніколаєнко побажав претенденту: треба плисти не за течією, не проти течії, а туди, куди треба!

 

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook