Вибори деканів та якість навчального процесу – у центрі уваги звуженого ректорату

14 квітня 2015 року

 14 квітня під головування ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання звуженого ректорату.

 
На цьому тижні завершуються конференції трудових колективів, де обирають керівників структурних підрозділів. Так 14 квітня з кандидатурою керівника визначаться на агробіологічному факультеті, а 17-го – на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології. Сьогодні ж в університеті розпочався тиждень донора.
 
Традиційно проректори та керівники підрозділів доповіли про виконання доручень ректора та організацію поточної роботи на майбутній тиждень.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку університету Андрій Кудін звернув увагу на доцільність  внесення змін до установчих документів, які б дозволили самостійно вести господарську діяльність. На завершальному етапі підготовки знаходяться і договори щодо будівництва житлового будинку.
 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про підготовку першого засідання ради роботодавців на факультеті тваринництва і водних біоресурсів. Вона має відбутися наступного тижня. Також на нараді планується розглянути проект Дня університету, який відбудеться 29 травня. На розширеному засіданні ректорату буде заслуханий стратегічний план розвитку університетського музею. Вчені університету готують пропозиції до програми розвитку агропромислової галузі і сільських територій, проект якої обговорюється у профільному міністерстві.
 
Учений секретар Оксана Барановська проінформував членів ректорату щодо ходу підготовки засідання вченої ради університету 22 квітня. Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіла про роботу над фінансовими звітами за І квартал. Начальник навчального відділу Оксана Зазимко повідомила про завершення узгодження навчальних планів та педагогічного навантаження, яке з 1 вересня становитиме 600 годин. На контролі відділу також проведення літньої екзаменаційної сесії, яка для бакалаврів-випускників розпочинається уже цього тижня. Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук запропонував провести діалог з урядом Узбекистану щодо залучення студентів на навчання в наш університет. Начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот доповіла про готовність наказу щодо встановлення вартості навчання для вступників 2015 року. Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко надав інформацію щодо ходу виборів деканів та директорів структурних підрозділів. На цьому тижні вони завершуються і питання готується до розгляду на вченій раді. 
 
 
 
Директор благодійного фонду «Голосіївська ініціатива 2020» Євген Томін розповів про відновлення силами фонду зоокуточку в ботанічному саду. Голова профспілки Ростислав Тарасенко виступив з пропозицією залучати до відпочинку в СОТ «Академічний» студентів Ірпінської податкової академії та Київського політехнічного інституту. Але пріоритет – за співробітниками і студентами нашого університету. Радник ректора Дмитро Войтюк звернув увагу на необхідність відновлення роботи навчального інноваційного наукового центру техніки і технологій. Можливо, буде доцільно скоординувати його діяльність з науковим парком.
 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів, що 42 аспіранти виявили бажання поглиблювати знання англійської мови та запропонували формат і методи її вивчення. У центрі уваги першого проректора – хід весняно-польових робіт. Також Ігор Ілліч запропонував переглянути форму щоквартальних звітів директорів ННІ і деканів факультетів, зробивши акцент на конкретику і динаміку показників. 
 
Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко доручив проректору Валерію Іщенку ознайомити колектив, студентство з планом ремонтних робіт на 2015 рік та провести тендер на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, особливо звернути увагу на  забезпечення ними військово-польових зборів курсантів військової кафедри. Проректору Андрію Кудіну - провести нараду щодо стану спорудження екологічного містечка на Тихому озері. Проректору Сергію Кваші - продовжити комплекс заходів з профорієнтаційної роботи. Оксані Зазимко доручено провести соціологічне дослідження щодо визначення рівня задоволеності студентами викладанням іноземних мов. Першому проректору Ігорю Ібатулліну - підготувати до розгляду на ректораті виконання двох наукових тем. 
 
Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.
 
Дeниc Рyдeнь
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook