Кафедра ландшафтної архітектури та фітодизайну розвиває міжнародне наукове співробітництво

23 лютого 2024 року
Київ

  У минулому 2023 році колектив кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну під науковим керівництвом доцента Ольги Зібцевої та за участі однієї студентки та колег з кафедри відтворення лісів та лісових фітомеліорацій і кафедри таксації лісу та лісового менеджменту здійснювали наукові дослідження в рамках двостороннього українсько-турецького проекту «Розвиток систем озеленення в малих містах з метою оптимізації зв’язків середовища проживання та стійкості до змін клімату» за запропонованою турецькою стороною методикою.

  В якості об’єкту дослідження (з урахуванням безпекових умов) було обрано територію малого міста Кагарлик Київської області. Метою досліджень було визначення тенденцій щодо динаміки земельного покриття модельного малого міста за період з 1991 по 2021 рік на основі використання ГІС технологій і пошук заходів щодо запобігання збільшення негативного антропічного впливу на фоні глобальної зміни клімату.

Рисунок 1 – Супутникове зображення м. Кагарлик (GoogleMap)
Рисунок 2 – Синтетичне зображення Landsat, згенероване на основі моделей гармонійної регресії CCDC (комбінація каналів: SWIR1-NIR-Red).

   За використання загальнодоступних супутникових знімків відстежено динамічні процеси на території модельного міста для подальшого формування на його території екологічно збалансованої комплексної системи озеленення з урахуванням глобальних урбанізаційних процесів та зміни клімату.

Вуличне озеленення м. Кагарлик

Паркові насадження м. Кагарлик

  За матеріалами досліджень співробітниками кафедри було опубліковано двоє тез наукових доповідей і прийнято участь у двох міжнародних науково-практичних конференціях.

Ольга Зібцева, доцент кафедри
ландшафтної архітектури та фітодизайну

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook