Звітуємо про науку в МОН!

3 квітня 2015 року

     2 квітня у Міністерстві освіти і науки України відбулося чергове заслуховування звітів університетів про проведену в 2014 році наукову та науково-технічну роботу. Про свої наукові результати звітували такі провідні класичні університети, як Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, Одеський національний університет ім. І.І. Мечникова та ін. Аграрну галузь представляли наш університет та Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет.

     Головував на засіданні заступник міністра освіти і науки Максим Віталійович Стріха, який зазначив, що університетами у 2014 р., не зважаючи на складну ситуацію, яка склалась у країні на даний час, проведено значний обсяг фундаментальних і прикладних наукових досліджень. Здобутки університетів безперечно вагомі, проте, все ще існують проблеми щодо впровадження та подальшої реалізації науково-технічної продукції, входження наукових видань до провідних наукометричних баз даних, участі українських вчених у міжнародних конкурсах наукових проектів.

     Про підсумки наукової та інноваційної діяльності університету доповідав перший проректор Ігор Ілліч Ібатуллін, який звернув увагу слухачів на масштабну структуру університету, потужний кадровий потенціал, наявність понад 50 наукових шкіл, всебічно охарактеризував науковий доробок вчених університету та зазначив, що вдвічі збільшено обсяг залучення коштів для виконання науково-дослідних робіт шляхом проведення наукових досліджень за замовленням провідних вітчизняних підприємств, участі вчених у вітчизняних та міжнародних конкурсах, програмах (НАТО, МАГАТЕ, COMET, Горизонт 2020), за кількістю отриманих патентів університет посідає друге місце в країні, не відстає наш виш і у рейтингах наукометричної бази Scopus (27 місце серед ВНЗ). Також доповідач зупинився на актуальних для всієї аграрної вузівської науки проблемах та окреслив конкретні завдання, які ставить перед собою університет у розробленій програмі розвитку «Голосіївська ініціатива 2020».

     Члени почесного зібрання схвалили результати наукової та інноваційної діяльності університету та побажали у 2015 році значних досягнень на шляху до визнання його як одного з лідерів світової аграрної освіти та науки.

В. Самсонова
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook