Ярмарка вакансій – 2015

27 березня 2015 року

 26 березня 2015р. на факультеті «Економіки і природокористування» з метою надання допомоги студентам і випускникам у плануванні професійної кар’єри, їх адаптації до умов ринку праці, налагодження тісної співпраці з роботодавцями для студентів спеціальностей «Економіка підприємства» та «Облік і аудит» кафедрою економіки підприємства організовано Ярмарку вакансій - 2015.

На Ярмарок були запрошені представники компаній-роботодавців, а саме: кредитна спілка «Допомога», АТ «УкрСиббанк», ТОВ «Жива Земля Потутори», ПП Завітик. Серед учасників були також працівники Бережанського районного центру зайнятості та Бережанського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

З вітальною промовою виступила декан факультету «Економіки і природокористування» Ярема Любов Василівна.

Олесневич Н.Є.,провідний фахівець з питань зайнятості Бережанського районного центру зайнятості проаналізувала сучасний стан і тенденції розвитку ринку праці району, ознайомила з інформацією про потребу в кадрах по спеціальностях і спеціалізаціях, розкрила вимоги роботодавців, проінформувала студентів-випускників про вакансії, пропоновані підприємствами, організаціями, установами і фірмами різної форми власності. Надія Євстахіївна надала корисні рекомендації з техніки пошуку роботи та ґрунтовні консультації по складанню успішного резюме.

Циган Ю.І., директор Бережанського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ознайомив студентів-випускників з правилами поведінки на співбесідах, а також надав рекомендації щодо психологічної підготовки для ділового спілкування при влаштуванні на роботу.

До слова були запрошені також Бойко І.Є., директор ТОВ «Жива Земля Потутори», Білик М.Я., голова правління кредитної спілки «Допомога», Цепліцький В.Я., начальник відділення АТ «УкрСиббанк», Завітик О.І., приватний підприємець.

Представники підприємств та організацій розкрили особливості їхньої діяльності, намагалися привернути увагу майбутніх претендентів цікавими пропозиціями, проінформували про знання, вміння і навички, які вимагають компанії від майбутніх співробітників, зазначили про необхідність прагнення до саморозвитку, до постійного професійного самовдосконалення, поділилися досвідом проходження співбесіди і тестування при влаштуванні на роботу, надали рекомендації з питань працевлаштування та відповідали на запитання студентів.

Студенти активно цікавилися основними тенденціями ринку праці, познайомилися з провідними роботодавцями міста Бережани, дізналися про нові вакансії і кар'єрні можливості.

Студентам Ярмарок вакансій надав прекрасну можливість оцінити свої шанси і зрозуміти, які зусилля їм необхідно докласти, щоб претендувати на ту чи іншу вакансію.

Приємно було побачити серед представників компаній-роботодавців випускників ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут». Колись вони так само відвідували подібні заходи інституту, а сьогодні вже дають поради випускникам, як будувати успішну кар’єру та що для цього потрібно.

Студенти-випускники отримали друковані інформаційні матеріали з навчання правил пошуку роботи, складанню резюме, умінню вести переговори, самопрезентації.

Звісно, не всі, хто завітав на Ярмарок, одразу отримають роботу, але в тому, що всі, хто хотів, одержали корисну інформацію, яка допоможе вирішити це питання, – сумнівів немає.

Христенко Г.М.,

завідувач кафедри економіки підприємства,

к.е.н., доцент


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook