Грудневе засідання Вченої ради економічного факультету

18 грудня 2023, 12:00
15 грудня 2023 року відбулося розширене засідання Вченої ради економічного факультету.
    Голова вченої ради Анатолій Діброва розпочав засідання з ознайомлення з порядком денним, до якого були включені наступні питання: про підготовку до акредитації ОП «Магістр» та «Бакалавр» в 2024-2025 навчальному році; про навчально-наукову роботу кафедри статистики та економічного аналізу; звіти голів Екзаменаційних комісій по захисту магістерських робіт за спеціальностями, що забезпечує економічний факультет; навчально-методичне забезпечення та інше.
     Про особливості підготовки до акредитації ОП «Магістр» та «Бакалавр» розповіли начальник навчально-методичного відділу, д.п.н., доцент Лариса Кліх  та заступник начальника навчального відділу з магістерських програм, к.е.н., доцент Олена Колеснікова. В своєму виступі Лариса Володимирівна розповіла про процедури акредитації, зокрема щодо оформлення звіту про самоаналіз. Вона поінформувала присутніх про особливості використання нормативної документації та положень університету у процесі підготовки самоаналізу освітніх програм. Також зазначила, що для забезпечення проведення якісного самоаналізу кожній освітній програмі буде надано рецензента з числа наших НПП, які задіяні в роботі НАЗЯВО. Була акцентувала увагу присутніх на особливостях формування матриці відповідності та унікальності освітніх програм. Гаранти освітніх програм мали можливість отримати відповіді на питання, які виникли в процесі обговорення майбутніх акредитацій.
 
    На Вченій раді було акцентовано увагу на навчально-науковій роботі кафедри статистики та економічного аналізу, про що доповів в.о. завідувача кафедри, к.е.н., доцент Андрій Музиченко. Кафедра здійснює підготовку здобувачів вищої освіти за освітньою програмою «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» та приймає участь у підготовці здобувачів за спеціальністю 071 «Облік та оподаткування» ОС Бакалавр, Магістр, PhD (доктор філософії). Доповідач зосередив увагу на кадровому забезпеченні, заходах з підвищення профорієнтаційної роботи кафедри у 2024 році, міжнародній діяльності, забезпеченні електронними навчальними курсами, науковій діяльності науково-педагогічних працівників, науково-дослідній роботі кафедри, діяльності навчально-наукової лабораторії біоеконометрики і дейтаманінгу. Кафедрою статистики та економічного аналізу визначено наступні стратегічні напрями розвитку: активізація профорієнтаційної роботи у ліцеях і коледжах України та у соціальних мережах; сприяння міжнародній мобільності студентів ОП «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу»; подальший розвиток співпраці з бізнесом, стейкхолдерами і роботодавцями; підготовка до акредитації ОП «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу».

     Голови Екзаменаційних комісій доповіли про результати захисту магістерських робіт за спеціальностями, що забезпечує економічний факультет.

     Члени Вченої ради рекомендували до друку навчально-методичну літературу, обговорили інші важливі питання життєдіяльності факультету.

Зоя Тітенко,
cекретар Вченої ради економічного факультету
 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook