І Всеукраїнська студентська наукова конференція «ДОСЯГНЕННЯ І ПЕРСПЕКТИВИ В ЗАХИСТІ РОСЛИН ВІД ХВОРОБ»

27 березня 2015 року

 

26 березня на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології відбулася

І Всеукраїнська студентська наукова конференція «ДОСЯГНЕННЯ І ПЕРСПЕКТИВИ в ЗАХИСТІ РОСЛИН ВІД ХВОРОБ»

 

 

Відкрила конференцію заступник декана факультету ЗРБтаЕ, канд. пед. наук, доцент Юлія Володимирівна Рибалко, яка відзначила важливість даного заходу у формуванні майбутніх спеціалістів і науковців із захисту рослин.

Перед учасниками конференції виступив начальник науково-дослідної частини, доктор с.-г. наук, професор Володимир Віталійович Отченашко. Володимир Віталійович акцентував увагу на доцільності всебічного залучення студентів до науково-дослідної роботи, що сприятиме зростанню їх професійних якостей та підвищенню конкурентоздатності на ринку праці. На останньому є попит щодо висококваліфікованих фахівців із захисту рослин.

Канд. біол. наук, доцент М.Й. Піковський доповів про історію становлення та розвитку фітопатології в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, сучасні напрямки наукової роботи кафедри, кадрове забезпечення та матеріальну базу.

  

 

 

Надалі, було заслухано доповіді студентів, які розкрили питання поширення, шкідливості, ідентифікації патогенів та діагностики хвороб основних сільськогосподарських культур і квітково-декоративних рослин. Також проведено дискусії щодо сучасного стану розробки заходів контролю хвороб. Активну участь у роботі конференції прийняли наступні студенти: Дарина Мельниченко, Ярослав Яременко, Юлія Кравець, Наталія Бережанська, Дарія Соловей, Богдана Погребна, Валентина Сокирко, Віта Форись та Марія Луканюк.

До початку роботи конференції було видано її програму та тези доповідей.  

 

 

М.Й. Піковський,

в.о. зав. кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook