Співбесіди ректора з керівниками відокремлених підрозділів: підсумки діяльності за рік минулий та завдання на 2024

8 січня 2024 року
  Традиційно новий рік в університеті розпочинається з обговорення із керівництвом основних досягнень та здобутків попереднього року, спільного аналізу існуючих проблем, узгодження пріоритетних напрямків діяльності закладів у новому році.

  Сьогодні ректор Станіслава Ніколаєнко провів співбесіди з керівниками відокремлених структурних підрозділів НУБіП України. До спілкування також долучились проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, учений секретар Оксана Барановська, начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко, декани закріплених факультетів – куратори коледжів від університету.
  Звичайно, основною проблемою для закладів освіти України залишається війна та нещадне нищення ворогом об'єктів критичної інфраструктури, майнового фонду, недостатній рівень фінансування, спроба переведення фінансування фахових коледжів на місцеві бюджети. Станіслав Ніколаєнко закликав колективи всіх відокремлених підрозділів змобілізувати зусилля для роботи у цей нелегкий воєнний час.

  Із головних спільних завдань 2024 року можна назвати організацію якісного освітнього процесу в умовах воєнного стану, збільшення спеціального фонду закладів, зміцнення матеріально-технічної бази і кадрового потенціалу, співпрацю з бізнесом та міжнародними партнерами, впровадження передових технологій, економне використання енергоносіїв.
  У своїх звітах керівники звернули увагу на ряд проблем. Зокрема, директор Боярського фахового коледжу Сергій Кропивко наголосив на необхідності зміцнення кадрового потенціалу та більш ефективної співпраці з бізнесом, директор Ірпінського фахового коледжу Дмитро Костюк – на необхідності подальшої співпраці з бізнесом та пошуку шляхів економії енергоресурсів. директор Немішаївського фахового коледжу Володимир Альохін озвучив основні шляхи покращення виробничої бази коледжу та подальшу співпрацю з партнерами. Директор Мукачівського фахового коледжу Юрій Садварі проінформував про високу оцінку роботи коледжу та університету місцевими органами влади, постійну підтримку з їх боку та про значний відтік молоді на навчання до країн Євросоюзу. Директор Заліщицького фахового коледжу Борис Павлюк доповів про основні шляхи надходжень до спеціального фонду та перспективні напрямки роботи колективу для зміцнення матеріально-технічної бази.

 

 

 

  Потрібно відзначити, що коледжам протягом року, що минув, надавали суттєву допомогу їхні партнери. Так, компанія Каргіл забезпечила встановлення газових котлів для теплопостачання і облаштування спортивного майданчика у Ірпінському фаховому коледжі (на це пішло 11 млн грн), а також встановлення сонячних панелей для забезпечення енергонезалежності коледжу та придбання обладнання для лабораторій ветеринарної медицини та якості і безпеки харчових продуктів, продовольчої сировини у Немішаївському фаховому коледжі (біля 9 млн грн).

 

  За результатами співбесід керівники відокремлених підрозділів отримали ряд доручень. Основні з них – постійна робота з роботодавцями та бізнесом, грантовими та благодійними організаціями для залучення максимальної допомоги закладам освіти, участь у міжнародних проєктах, розширення співпраці з місцевими органами влади, депутатами різних рівнів, збільшення контингенту студентів, урізноманітнення форм профорієнтаційної робити. Сюди ж можна віднести постійний моніторинг якості освітнього процесу, забезпечення комп’ютерною технікою та лабораторним обладнанням, покращення виробничих показників з метою більш ефективного наповнення спеціального фонду, збільшення кількості абітурієнтів, які вступають до НУБіП як базового університету.

  Також Станіслав Ніколаєнко акцентував увагу на сучасних підходах до навчання, організації короткотермінових курсів підготовки та підвищення кваліфікації фахівців за низкою спеціальностей (наприклад, у Заліщицькому фаховому коледжі – це бухгалтерія, оператор БпЛА, агрономія).
  Підбиваючи підсумки, ректор відзначив, що усі відокремленні підрозділи продемонстрували у 2023 році зростання кількості вступників, успішну реалізацію ступеневої освіти, поліпшення якості кадрового складу, постійну підтримку з боку університету, зміцнення матеріально-технічних бази, подякував за успішну роботу у минулому році та побажав успіхів у новому календарному році.


Пресслужба
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook