Ph.D. Аспіранти «в шоколаді» (практичні групові тренінги від професорки Інни Осадченко)

23 листопада 2023 року
  За ініціативою відділу аспірантури для здобувачів ступеня доктора філософії 22 листопада відбулись захоплюючі тренінги на тему «Як стати майстерним викладачем?» та «Шоколадотерапія» від професорки Осадченко Інни Іванівни.

  Під час першого тренінгу було розглянуто велику кількість питань:

  1. З яких компонентів складається викладацька майстерність?
  2. Що таке «психопедагогіка»?
  3. Якими можуть бути наслідки уникнення викладачами психопедагогічного підходу у навчанні студентів?
  4. Що освіта може запозичити у смартфона?

  Особливу увагу Інна Іванівна приділила зворотньому зв'язку з аудиторією. Вона підкреслила, що ефективне спілкування між викладачем і студентами грає важливу роль у процесі навчання: розкрила та порадила аспірантам, як побудувати позитивний та продуктивний контакт, де обмін ідеями та думками стає невід'ємною частиною навчального процесу.

 

  Під час тренінгу професорка поділилася своїми лайфхаками, вказала на важливість підтримки студентів, заохочення їх творчості та активної участі у навчальному процесі. Інна Іванівна розказала, як зробити навчання цікавим та залучати слухачів до самостійної роботи.

 

 

  Окрім інтенсивної роботи, зустріч також мала свою неповторну атмосферу завдяки «Шоколадотерапії». Під час цього заходу аспіранти мали змогу відпочити, насолодитися ароматом шоколаду та залишити поза аудиторією буденні турботи. Шоколад виявився не лише приємним додатком, але й важливим інструментом зняття стресу, знову відчути себе дітьми, які цінують прості радощі.

 

  Зустріч із Інною Осадченко залишила в аспірантів неабияке враження. Вони отримали не лише теоретичні знання з педагогічної майстерності, але й практичні навички, які допоможуть їм стати успішними викладачами та впливовими освітянами у майбутньому.


Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури

Владислава Сільченко,
фахівець відділу аспірантури

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook