Вересневий цикл відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини прочитаний в повному обсязі

7 жовтня 2023 року
  Завершився насичений вересневий цикл відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини. На виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» від 08.06.2023 р. № 581, та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять на факультеті ветеринарної медицини на цей період було заплановано і прочитано 11 лекцій.

   17 серпня 2023 року проведена відкрита лекція професора кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, доктора біологічних наук, професора Лілії Калачнюк для студентів 2 курсу факультету ветеринарної медицини (спеціальність 211 «Ветеринарна медицина», ОC «Магістр») на тему «Біохімія тварин - історія її розвитку та місце серед природничих наук». Лекція відбулася у дистанційному форматі на платформі Zoom Meetings.

   5 вересня 2023 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, доктора ветеринарних наук, доцента Лариси Кладницької для студентів 2 курсу факультету ветеринарної медицини (спеціальність 211 «Ветеринарна медицина», ОC «Магістр») на тему «Фізіологія крові». Лекція відбулася у дистанційному форматі на платформі Zoom Meetings.

   7 вересня 2023 року була прочитана відкрита лекція професором кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька Ларисою Шевченко з дисципліни «Гігієна тварин» для студентів 3 курсу ОС «Магістр» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» на тему «Атмосферний тиск та його вплив на організм тварин». Лекція відбулась в очному форматі.

   08 вересня 2023 року доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Віталій Ситнік провів відкриту лекцію з дисципліни «Організація ветеринарної справи, національне і міжнародне ветеринарне законодавство» для студентів 5 курсу ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» на тему «Сутність національного ветеринарного законодавства. Підзаконні нормативно-правові акти». Лекція відбулася у дистанційному форматі на платформі Zoom Meetings.

   08 вересня 2023 р. відбулась відкрита лекція доктора ветеринарних наук, доцента кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого Олени Журенко, з дисципліни «Фізіологія тварин» для студентів 2 курсу спеціальності «Ветеринарна медицина», на тему «Травлення у шлунку жуйних». Лекція відбулась у дистанційному форматі на платформі Zoom Meetings.

   11 вересня 2023 року доцентом кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого, Ольгою Тупицькою була прочитана відкрита лекція для студентів 2 курсу факультету тваринництва і водних біоресурсів (спеціальність 207 Водні біоресурси та аквакультура, ОC «Бакалавр») на тему «Амінокислоти й білки гідробіонтів». Лекція відбулася в очному форматі.

   14 вересня 2023 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин імені академіка В.Г. Касьяненка, кандидата ветеринарних наук Жанни Стегней з дисципліни «Цитологія, гістологія, ембріологія» для студентів 2 курсу ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» на тему «Органи травлення». Лекція відбулась у дистанційному форматі на платформі Zoom Meetings.

   14 вересня 2023 року доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Володимир Ткаченко прочитав відкриту лекцію на тему «Місцеве знеболення» з дисципліни «Оперативна хірургія з основами топографічної анатомії, анастезіологія» для студентів 3 курсу ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина». Лекція відбулась у дистанційному форматі на платформі Google Meet.

   19 вересня 2023 року проведена відкрита лекція, кандидатом ветеринарних наук, доцентом кафедри терапії і клінічної діагностики Андрієм Розумнюком з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин» для студентів 5 курсу ОС «Магістр» факультету ветеринарної медицини на тему «Хвороби шлунка і кишок». Лекція відбулася у дистанційному форматі на платформі Cisco Webex Meetings.

   19 вересня 2023 року доцент кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Марія Куліда прочитала відкриту лекцію для студентів 4 курсу скороченого терміну навчання (спеціальність 211 «Ветеринарна медицина», ОC «Магістр») на тему "Кровотеча". Лекція відбулася у дистанційному форматі на платформі Cisco Webex Meetings.

   25 вересня 2023 року професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Микола Радзиховський прочитав відкриту лекцію з дисципліни «Санітарна вірусологія» для студентів 3 курсу СК ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» на тему «Лікувальні властивості вірусів – вірусотерапія». Лекція відбулась у дистанційному форматі на платформі Zoom Meetings.

   Згідно положення, перед лекціями викладачі подали оголошення про тему, місце та час проведення лекції: https://nubip.edu.ua/node/132092, https://nubip.edu.ua/node/132853, https://nubip.edu.ua/node/133273, https://nubip.edu.ua/node/133699, https://nubip.edu.ua/node/134092.

   Після лекції відбулося обговорення результатів на засіданнях кафедри та оприлюднено результати на сайті НУБіП України. https://nubip.edu.ua/node/132269, https://nubip.edu.ua/node/133477, https://nubip.edu.ua/node/133677, https://nubip.edu.ua/node/134176, https://nubip.edu.ua/node/133583, https://nubip.edu.ua/node/133872.

   Лекції оцінювала комісія, куди входили завідувачі кафедр: доктор ветеринарних наук, професор Віктор Томчук, доктор ветеринарних наук, професор Олег Мельник, доктор ветеринарних наук, професор Микола Малюк, доктор ветеринарних наук, професор Наталія Грушанська, кандидат ветеринарних наук, доцент Володимир Мельник; заступники декана ФВМ доцент Сергій Деркач, доцент Юрій Жук, доцент Тарас Савчук; відповідальна від ФВМ для здійснення контролю за якістю знань, доцент Наталія Бойко.

   Середній бал якості проведення відкритих лекцій комісія за 100-бальною шкалою оцінила в межах 94,8 – 99,3 балів. Лекції були прочитані на високому науково-методичному рівні.

   Студенти також високо оцінили відкриті лекції викладачів (44,5-50 балів із 50). В більшості випадків всі студенти не мали зауважень. Але студенти приймали активну участь в обговоренні лекцій.

   Всі анкети (студентів і викладачів) були вчасно проаналізовані та передані до навчальної частини.

 

Сергій Деркач,
заступник декана ФВМ

Наталія Бойко,
відповідальна від ФВМ для здійснення контролю
за якістю знань, доцент

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook