У пісні черпаємо натхнення, піснею шануємо героїв

30 вересня 2023 року

Життя людини зіткане з подій. Вони переплітаються у неймовірні, часом, дивовижні візерунки. Ті візерунки зібрані зі свят, що квітнуть буйним цвітом в потоці незчисленних буднів.

Серед сонму визначних для українського серця подій чільне місце належить Дню захисників і захисниць України. З моменту свого офіційного заснування у 2014 році згадане свято стрімко набирає ваги та визнання на теренах України і не лише. Звісно, тому сприяють обставини. Неоголошена, а відтак підла і підступна війна, яку веде північний сусід проти України, у 2014 році перейшовши до відвертої агресії, спонукає усіх і кожного віддавати належне захисникам Батьківщини; більше того – оборонцям і зберігачам етнічної ідентичності та національної єдності українців. А такими з огляду на історичну ретроспективу, безумовно, також були козаки, об’єднані в потужну силу, з якою неодмінно рахувалися тодішні Європа та Близький Схід. Таким чином 14 жовтня, а починаючи з цього року 1 жовтня з огляду на метаморфози календаря, стало датою подвійного свята: Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва.
У передчутті свята Національний університет біоресурсів і природокористування України вдався до організації низки заходів. Зокрема студенти університету були активно залучені до участі в конкурсі військово-патріотичної пісні «Пісня першокурсника». Дбаючи про безпеку учасників та глядачів, у т.ч. й з огляду на карантинні обмеження, гала-концерт конкурсу був урочисто проведений на стадіоні 28.09.2023.

Цієї погожої осінньої днини спів юних талантів лунав понад просторами Голосієва. Заслужену перемогу в конкурсі святкували виконавці пісні «Україна Переможе!» авторства Олександра Пономарьова – студенти першого курсу спеціальності «Міжнародні відносини, регіональні студії та суспільні комунікації», групи МВ-23001б. Моменти хвилювання, радості та тріумфу з ними розділили вболівальники: першокурсники всіх спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету, викладачі, декан і заступники декана. З перемогою привітав ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко: "Ви всі переможці, адже ви віддавали себе тому, що робили сьогодні". До вітань приєднався проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Кваша, саме з ініціативи якого відбувся конкурс. Декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька відзначила неймовірний рівень виступу команди-переможця та їх креативність.

     

Своїми враженнями від заходу поділилася студентка групи МВ-23001б Владислава Юрченко: "Це було просто неймовірно! Ніколи не забуду цей захід! Ми всі об'єдналися, здружилися, активно, весело та цікаво провели час. У нас були найкращі викладачі та найкраща команда! Деканат гуманітарно-педагогічного факультету підтримував із першої хвилини, допомогав та мотивував нас. Я пишаюся тим, що мала унікальну можливість взяти в цьому участь, прославити та збагатити гуманітарно-педагогічний факультет ще одною перемогою!"

     

     

   

Володимир Калуга,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Владислава Юрченко,
студентка групи МВ-23001б

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook