Кафедра ТІДП відвідала лекційне заняття з навчальної дисципліни "Правове письмо та документування"

29 вересня 2023 року

В осінньому семестрі кафедра теорії та історії держави і права зазвичай планує проведення відкритих лекційних занять досвідченими науково-педагогічних кадрами. Але у 2023/024 н.р. ми вирішили дещо змінити такий підхід і надати можливість поділитися своїм досвідом молодим колегам. Раніше були відвідані відкриті лекції Анни Мельник і Олени Попової. Цього тижня кафедра слухала запропоновану Світланою Авраменко тему «Звернення громадян до суду: позовна заява в цивільному процесі та інші документи» з навчальної дисципліни для третього курсу юридичного факультету «Правове письмо та документування», яка, до речі, є однією з фаворитів серед вибіркового блоку.

 

Під час проведення лекції студенти дізнались про теоретичні та практичні аспекти написання позовних заяв. Зокрема, про вимоги до структури та змісту, підстави звернення до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів, єдино можливий варіант завірення додатків до позовної заяви.

 

 

Лекційне заняття супроводжувалося жвавим обговоренням теми зі студентами та питаннями-відповідями. Наприкінці лекції Світлана Авраменко наголосила на необхідності вивчення особливостей складання позовної заяви правниками задля їх успішної самореалізації у професійній сфері.

 

На наступному тижні заплановано відкрите лекційне заняття Ірини Андрушко з навчальної дисципліни «Правова культура особистості» для студентів 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету.

 

 

Запрошуємо усіх відвідати!

 

Кафедра теорії та історії держави і права

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook