Поділись з Героєм України краплиною своєї крові

4 березня 2015 року

Кров – джерело життя. Донори завжди користувалися особливою повагою в суспільстві. Люди, здаючи свою кров, рятують чиєсь життя. Донор – це людина, яка не тільки бажає допомогти іншим, але й піклується про власне здоров’я, адже це одна зі складових частин здорового способу життя.
Як відомо, здача крові займає приблизно 15 хвилин. У дорослої людини 5-6 літрів крові. Під час процедури беруть 450мл крові – це становить 7% всієї крові, які відновлюються протягом 72 годин. У донора не ушкоджується імунна система, а навпаки, поліпшується обмін речовин.
Для того, щоб здати кров в Центрі переливання крові людина повинна бути повнолітньою та мати з собою посвідчення особи. Не допускаються до здавання крові особи, які страждають гострими і хронічними захворюваннями.
Для того, щоб після процедури переливання крові донор не відчув себе погано, а кров не нанесла шкоди тому, кому її переллють треба:
- за 48 годин до здачі крові не вживати алкоголь;
- небажано приймати аспірин протягом 3-5 днів;
- перед процедурою здачі крові бажано не палити протягом 2-х годин, а також не палити 2 години після;
- не можна здавати кров на голодний шлунок (сніданок є обов'язковою умовою).
Після здачі крові одразу підніматися не рекомендується. Донору пропонують відпочити і скористатися кімнатою відпочинку. Тут можна випити сік, чай чи каву і з'їсти печиво. Все це надається донору абсолютно безкоштовно.

5 лютого 2015 року за ініціативи студентської ради та при підтримці відділу гуманітарної освіти, виховання та студентських справ інституту cтуденти ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» взяли участь у акції добровільної здачі крові для поранених бійців, які захищають нашу країну від агресора на сході. Бажаючих взяти участь в такій акції виявилось значно більше, аніж було необхідно. Більшість із них донорами стали вперше.
Ця добровільна акція в нашому закладі не перша і не остання –студенти щороку беруть участь у здачі крові до Дня донора.
Молоді донори, які прийшли сьогодні, сподіваються, що вони разом з лікарями допоможуть зберегти життя та здоров’я не одного пораненого бійця.
За словами бережанських студентів –здати кров це найменше, що можна зробити для країни, адже українські воїни її за нас проливають. Це лише маленька частка того, чим ми можемо віддячити та допомогти нашим відважним захисникам.
 

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook