«Наполегливо вчитися новому та постійно рухатися вперед» під таким гаслом пройшла чергова зустріч зі студентами першокурсниками на тренінгу «Школа першокурсника – 2023»

21 серпня 2023 року
  На зустрічі були присутні ректор Станіслав Ніколаєнко, проректори, директори інститутів неперервної освіти і туризму, енергетики, автоматики і енергозбереження. Декани факультетів конструювання та дизайну, землевпорядкування, аграрного менеджменту, представники служб університету, ННЦ виховної роботи і соціального розвитку, Сенат студентської організації, профспілкова організація студентів та аспірантів.

 

  Вступне слово мав ректор Станіслав Ніколаєнко, в якому він всебічно розглянув життя університету від створення у 1898 році до сьогодення. Особливо ректор підкреслив, що студентом НУБіП бути почесно, відповідально та цікаво. Не даремно всі першокурсники приймають та підписують присягу обов’язково до виконання. Ректор коротко означив основні завдання, специфіку й особливості освітнього процесу 2023-2024 н. р. в умовах воєнного стану.

  Інформацію про організацію освітнього процесу в університеті у 2023-2024 н.р. доніс студентам начальник навчального відділу Ярослав Рудик: про розклад занять та дзвінків, графік освітнього процесу, роботу наукової бібліотеки. Він доповів, що більшість електронних підручників вже розіслана першокурсникам, але якщо в когось виникає проблема, то можна звернутися у філії бібліотеки в навчальних корпусах або у саму центральну навчальну бібліотеку, а також про роботу навчально-інформаційного порталу «Еlearn».

 

  Директор студентського містечка НУБіП України Сергій Стецюк у своєму виступі розповів про структуру безпосередньо студмістечка, особливості та правила проживання в гуртожитках університету в умовах воєнного стану та наголосив на необхідності дотримання мешканцями гуртожитків техніки безпеки під час повітряних тривог.

 

  Як завжди, в яскравій формі запросила присутніх першокурсників до студентських творчих студій, гуртків та у колективи художньої самодіяльності завідувачка кафедри культурології Ірини Майданюк. Також пані Ірина розповіла про цікаві зустрічі, що відбувалися в актовій залі, в якій зараз знаходяться першокурсники. Розповіла про конкурси, фестивалі, концертні програми, в яких брали участь народні та заслужені артисти України: Іво Бобул, Оксана Білозір та інші.

  Микола Костенко, завідувач кафедри фізичного виховання, поділився інформацією про славне спортивне життя НУБіП України, плани на поточний навчальний рік. Наголосив на активних заняттях спортом задля підтримки здорового способу життя.

  Щодо напрямів діяльності первинної профспілкової організації студентів та аспірантів університету доповів Олексій Мельник, голова первинної профспілкової організації студентів та аспірантів нашого ЗВО. Він підкреслив, що профспілка університету завжди допомагає та підтримує всі культурні та спортивні заходи, захищає інтереси студентів та аспірантів НУБіП.

  Виконуюча обов’язки голови Сенату студентської організації Олександра Калініченко у своїй доповіді торкнулася напрямів діяльності органів студентського самоврядування університету та інших аспектів студентського життя. Поділилася інформацією про проведення 18, 19 серпня Всеукраїнської студентської конференції «Про націю».

 

  Загальна атмосфера зустрічі, діловий, врівноважений хід обговорення піднятих питань засвідчив готовність до виконання основних завдань навчального року як керівництвом, так і студентством НУБіП України. Доброго шляху, рідний університете!

 

Сергій Михнюк,
директор ННЦ ВР і СР НУБіП України

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook