Молоді вчені Олена Очколяс та Аліна Менчинська факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК удосконалюють свою майстерність та професійні навички
Проведення майстер - класів для студентів факультету харчових технології та управління якістю продукції АПК вже є хорошою традицією. Постійно викладачі проводять такі заходи із студентами, навчають, діляться досвідом, надають можливість бути активними учасниками процесу. Адже майстер - клас – це один із дієвих елементів навчання, конкретне заняття із вдосконалення практичної майстерності, що позитивно впливає на засвоєння нових знань.
Цього разу доценти кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олена Очколяс та Аліна Менчинська відвідали майстер-клас по приготуванню штруделів, щоб удосконалити свої вміння і успішно поділитися ними з нашими студентами.
Крім того, прослухали історію походження штруделя, навчились маневрувати тістом та дізналися таємниці приготування львівських пляцків. Як відомо, штрудель – це один з найвідоміших десертів у світі. Він складається з дуже тонкого тіста, в яке загортають начинку. Традиційно тісто готують з води, масла та борошна з високим вмістом клейковини. Штруделі попали в Галиччину з Австрії. Сам цісар Франц Йосиф полюбляв поласувати яблучним штруделем з ванільним соусом та кавою. А ще наречених в Австрії колись обирали за вмінням готувати штрудель. Тісто мало бути настільки ніжним і прозорим, щоб крізь нього можна було читати, - говорить Аліна Менчинська.
Загалом викладачі залишилися задоволені, наповнені натхненням, готові передавати нові знання наших студентам!!!
Щиро вдячні міській пекарні сирників та штруделів «Львівські пляцки» за надану можливість!!! З нетерпінням чекаємо на нові, пізнавальні майстер-класи!!!
Анастасія Іванюта,
доцент кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів