Науковий гурток «Онтогенез сільськогосподарських тварин» — елемент сучасної системи підготовки фахівців з технології виробництва і переробки продукції тваринництва

21 лютого 2015 року

     Науково-технічний прогрес і модернізація виробництва суттєво позначились на технології виробництва продукції тваринництва. На сучасних фермах утримують тисячі голів великої рогатої худоби, де більшість робочих операцій з догляду і експлуатації за тваринами автоматизовані. Продуктивність сучасних корів у десять разів перевищує продуктивність корів, що була століття тому. Інтенсивна їх експлуатація – це значне навантаження на організм тварини і без ґрунтовних знань особливостей росту і розвитку неможливо забезпечити реалізацію генетичного потенціалу продуктивності.

     З метою поглиблення знань студентів щодо особливостей індивідуального розвитку тварин на кафедрі технологій виробництва молока та м’яса факультету тваринництва та водних біоресурсів з 2008 року під керівництвом доцентів Лариси Коропець і Дмитра Носевича функціонує гурток «Онтогенез сільськогосподарських тварин»

     Ось і цими днями студенти разом з керівниками організували семінар щодо виконання наукових досліджень та публікації їх результатів. Окрім цього, гуртківці провели виїзні засідання у науково-дослідних господарствах університету та відвідали одне з найкращих тваринницьких комплексів України «Терезине».

     За весь час роботи гуртка його членами опубліковано 12 наукових статей та понад 30 тез доповідей. Їх наукова робота відзначена нагородами різного рівня. Зокрема, Юрій Баняс нагороджений дипломом II ступеня за вагомий особистий внесок у розвиток біології, творчі досягнення та активну участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук за галуззю «Біологічні науки». Майя Руменграмотою за I місце на Міжнародній студентсько-учнівській науковій конференції “Стан та перспективи виробництва, переробки і використання продукції тваринництва й інших біоресурсів”.
     Сергій Сап'янник отримав сертифікат учасника II туру всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук за доповідь результатів наукової роботи гуртка «Продуктивність тварин, вирощених за різних рівнів споживання незбираного молока у молочний період».


Тетяна Антонюк,
доцент кафедри технологій
виробництва молока та м’яса


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook