З перших вуст: інтерв’ю з абітурієнтом Юрієм Скибою, який обирає спеціальність 207 «Водні біоресурси та аквакультура»

25 липня 2023 року
  Вибір професії – один з найвідповідальніших моментів у житті кожної людини, адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість – одна з найважливіших умов життєвої повноцінності. Усе життя людини складається з виборів. Зробивши один вибір, ми відсікаємо безліч інших можливостей, а тому кожного разу, як нам випадає щось обрати, ми повинні все ретельно зважувати, щоб зроблений нами крок помітно звучав відлунням у лабіринті нашого життя. Вважається, що професію варто обирати за принципом перспективності! Та не обов'язково тієї перспективності, що вимірюється в грошовому еквіваленті, а швидше перспективності у розумінні можливості постійного росту, вдосконалення себе, розвитку і поширення горизонтів своєї особистості.

  Знайомтесь, цей позитивний та доброзичливий хлопець – Юрій Скиба, який мріє стати висококваліфікованим фахівцем з водних біоресурсів та аквакультури, реалізувати себе в житті, досягти кар’єрних вершин. Він вже має диплом молодшого спеціаліста зі спеціальності «Будівництво, обслуговування і ремонт гідромеліоративних споруд», але вирішив не зупинятися на досягнутому.

  • Юрію, скажіть, будь ласка, чому Ви вирішили вступати саме до нашого університету?

— Сьогодні для абітурієнтів є досить широкий вибір закладів вищої освіти, щоб отримати майбутню професію. Я останній рік дуже ретельно вивчав ринок освітніх послуг України. Основною моєю метою було знайти щось нове, інше, що є не в кожному університеті, тобто його унікальність та особливу родзинку. Чому саме мій вибір випав на Національний університет біоресурсів і природокористування України? Звичайно ж невипадково. Про особливості навчання в НУБіП України я дізнався від Петра Шевченка – завідувача навчально-науково-виробничої лабораторії "Водні біоресурси та аквакультура".
  НУБіП – це унікальний освітній заклад в Україні, що розташований у зеленій зоні – єдиному на території мегаполісу національному природному парку «Голосіївський». На території студентського містечка знаходяться: пасіка, стайня, ботанічний сад, наукова бібліотека, спортивний комплекс. Ця краса зроблена для Людини з великою і щирою любов’ю!

  • Чому Ви обрали спеціальність 207 «Водні біоресурси та аквакультура»?

— Я бачу себе саме у рибництві, адже це один з основних напрямів аквакультури і галузь сільського господарства, яка займається вирощуванням риби, покращенням і збільшенням рибних запасів в водоймах. Спеціальність допоможе мені відкрити себе та шлях до рибної галузі. Не мало важливим є можливість після закінчення навчання працевлаштування за фахом на провідні підприємства з рибництва як в Україні, так і закордоном. Попит на таких спеціалістів ніколи не згасає.

  • Ким Ви себе бачите після закінчення навчання? Чи маєте грандіозні плани на майбутнє?

— Я хочу стати успішною людиною. І думаю, що стану! Випускники НУБіП України – професіонали в своїй справі. І я впевнений, що Університет – це мій квиток у світле майбутнє!

  • Юрію, щиро дякуємо за інтерв’ю, за те, що поділились своїми думками та планами. Бажаємо Вам у повній мірі розкрити свій потенціал, реалізувати усі свої амбітні як наукові, так і особисті цілі та просто насолоджуватись кожною хвилиною студентського життя!

— Дякую!

Дякуємо ЗСУ за можливість втілювати плани у життя!!!

 

Розмову провели завідувач
навчально-науково-виробничої лабораторії
"Водні біоресурси та аквакультура"
Петро ШЕВЧЕНКО і Аліна МАКАРЕНКО,
старший викладач кафедри гідробіології та іхтіології

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook