Шелих Марія студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК: практичне навчання найкращий період освітнього процесу

17 липня 2023 року

      Я, Шелих Марія Андріївна, студентка 2 курсу 4 групи спеціальності 229 «Громадське здоров’я» (ОП «Нутриціологія здорового харчування») Національного університету біоресурсів і природокористування України хочу поділитись враженнями щодо проходження навчальної практики в санаторно-курортному комплексі "Миргород", санаторій "Полтава", що на Полтавщині.

      Хочу поділитися власними враженнями та досвідом, які отримала на цій практиці. Попередньо хочу висловити слова вдячності директору Санаторію Мельник Ніні Іванівні, яка прийняла мене на навчальну практику, надала всі умови для того, щоб я максимально збагатила свої знання та розширила інформаційний спектр в галузі дієтології. Також неможливо не згадати свого керівника з практики – дієтолога Воскобойник Ольгу Юріївну, яка є відповідальною за правильне і збалансоване харчування у санаторії «Полтава». Завдяки їй, я осягнула багато цікавої та пізнавальної інформації, що неодмінно стане при нагоді у майбутній роботі.

      Отже, хочу зосередити Вашу увагу на те, що нового дізналася, з чим ознайомилася, над чим практикувалася і т.д.?

   Так як я майбутній нутриціолог, навчальна практика полягала в тому, що брала участь у складанні меню для різних дієт, враховуючи всі рекомендації лікаря відносно харчування, розписувала та підраховувала енергетичну цінність кожної страви та і ще багато цікавого.

     Крім того я особисто мала змогу попрактикуватися зі складанням меню для дієт  № 2, 5 та 5п. Самостійно визначала енергетичну цінність кожної страви, що входили до складу основного меню дієтичного харчування.

     Що сказати, ця робота як виявилося доволі не проста. Необхідно знати всі особливості та показання дієт аби скласти меню, щоб воно було різноманітним та насиченим різними харчовими речовинами.

      Також протягом практики я додатково опрацьовувала навчальну літературу, зокрема: «Збірник офіційних та інструктивно–методичних матеріалів по організації харчування в санаторно – курортних закладах профспілок України та рецептур блюд»; «Довідник страв лікувального харчування»; «Гігієна харчування».

     Опрацьовуючи дану літературу, я почерпнула для себе багато корисної та нової інформації, паралельно, якщо виникали додаткові питання, зверталася до керівника практики Ольги Юріївни, яка надавала змістовну та чітку відповідь на них.

     У період навчальної практики була проведена екскурсія з ознайомлення роботи харчового блоку санаторію «Полтава», ознайомилася з його структурою, яка представлена наступними блоками: приміщення для приготування гарячих страв, молочний цех, м’ясо-рибний цех, холодний цех, кондитерський цех, приміщення з холодильними установками для зберігання молочних продуктів, овочів та м’яса.

      Було цікаво спостерігати за тим, як відбувається процес приготування їжі для відпочиваючих, скільки різних механізмів задіяно аби в результаті отримати об’ємний вихід порцій.

      На завершення хочу зазначити, що хоч моя професія «Нутриціолог» доволі нова і багатьом не знайома в Україні, та керівник практики від підприємства дієтолог Воскобойник Ольга Юріївна досить професійно і доступно ознайомила мене з основами здорового харчування і тому навчальна практика пройшла продуктивно, успішно та цікаво.

      За ці 4 тижні я здобула великий досвід, який закарбується надовго, я в цьому впевнена.

    Дуже дякую всім за підтримку! Особливу вдячність висловлюю рідному факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК за надану чудову можливість проходження навчальної практики в одному з найкращих санаторіїв країни «Полтава». 

Марія Шелих,
студентка 2 курсу
спеціальності 229 «Громадське здоровꞌя»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook