Засідання кафедри

23 травня 2023 року

23 травня 2023 року відбулось чергове засідання колективу кафедри. Обговорювали такі питання:

1.     Про підготовку до відкриття лабораторії моніторингу і якості ґрунтів з нагоди святкування 125-річного ювілею Університету.

2.     Про затвердження навчально-методичних комплексів дисциплін і розподіл навчального навантаження між НПП кафедри на 2023-24 навчальний рік.

3.     Різне.

 Завідувач кафедри Віктор Забалуєв проінформував про програму святкування ювілею Університету та відкриття лабораторії з моніторингу і якості ґрунтів. Її функціонування дозволить забезпечити навчальний процес новітніми методами дослідження ґрунтів, визначати їх якісні характеристики, які необхідні для раціонального виробництва продукції рослинництва і моніторингу використання ґрунтових ресурсів. Послугами лабораторії зможуть користуватись не лише студенти, а й аспіранти і науковці для виконання  наукових досліджень. Лабораторія буде виконувати лабораторні аналізи й на комерційній основі. Для цього є можливості визначати широкий спектр ґрунтових характеристик – гранулометричний склад ґрунтів, вміст гумусу і  доступних рослинам макро- і мікроелементів, реакцію ґрунтового середовища, вміст легкорозчинних солей, інші показники фізичних, хімічних і фізико-хімічних властивостей ґрунтів. Родзинкою лабораторії є можливість визначати амінокислотний склад рослинної продукції. 

 По другому питанню інформацію про стан методичного забезпечення навчального процесу надала відповідальна за методичну роботу на кафедрі доцент А.В. Ярош. Вона акцентувала увагу на оновлені вимоги до оформлення НМК та терміни щодо їх узгодження. Рекомендувала до друку навчальний посібник «Геологія і геоморфологія» (автори Кучер Л.І. і Величко В.А.).

 У різному співробітники поділились думками щодо покращення роботи кафедри, активізації профорієнтаційної роботи. Завідувач кафедри звернув увагу на дотримання трудової дисципліни, якісного проведення екзаменаційної сесії, контролю якості знань студентів з дисциплін, які викладаються на кафедрі.

На засіданні обговорювались і інші питання діяльності колективу кафедри.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook