Святкові зустрічі зі студентами механіко-технологічного факультету та факультету тваринництва та водних біоресурсів

18 травня 2023 року

18 травня, День вишиванки, видався неймовірно красивим і багатим на події. Після традиційного свята перед входом до рідної Alma mater, яке вкотре згуртувало дружній колектив студентів і співробітників НУБіП України, уквітчаний різнобарв’ям розкішних вишиванок, керівники відразу двох факультетів запросили мене на зустрічі зі студентами.
Приємно, що механіко-технологічний факультет очолюють керівники, які розуміють роль національно-патріотичного виховання як найпотужнішої системи рушійних сил і механізмів розвитку особистості. Цього року ми вже не вперше влаштовуємо подібні бесіди-концерти, які відбуваються на високому організаційному рівні, за участю декана Вячеслава Братішка і його заступників Ігоря Сівака й Оксани Ачкевич. Поки що саме цей підрозділ я б назвав лідером нашого ЗВО у цій надважливій (і вирішальній!) царині формування людини. Радує і те, що на зустріч прийшли як нові студенти (2 курс), так і 1-курсники, з якими ми вже стали добрими друзями після попередніх заходів.

Факультет тваринництва і водних біоресурсів, гуртожиток №11! Легендарний, глибоконародний, високоідейний заступник декана Василь Бочков! Нарешті це відбулося! Читальний зал гуртожитку був переповнений чудовими допитливими студентами. Майже 2 години ми знову відкривали для себе Україну – горду й нескорену, героїчну і прекрасну, співучу й неймовірно смачну, древню і вічно юну красуню, нашу рідну матір і дочку водночас…
Вшанували ми й наших Супергероїв боротьби за волю України, зокрема, й причетних до сільськогосподарського відділення КПІ 1898-1918 рр., з лона якого бере свої витоки наш НУБіП. 
Ми знову разом під гітару співали суперхіти «Червона калина», «Червона рута», а також маловідомі козацькі канти 17-18 століть. Дякою, рідні мої, за величезну радість спілкування з Вами, взаємообміну і взаємозбагачення знаннями, енергетикою, почуттями й емоціями! За оті ваші юні широко відкриті очі, що запалюються світлом любови до України!

…Зустріч вже закінчилася, але студенти не хотіли розходитися. Запитували й дякували, просили про наступні зустрічі. І вони обов’язково будуть!
Вже на східцях біля входу в гуртожиток, фотографуючись і прощаючись, ми разом «врізали» наш священний Гімн. Хай чують наші друзі і бояться вороги!

Слава Україні! Героям слава!!! 

 

Володимир Гонський,
провідний фахівець Навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку НУБіП України,
заслужений діяч мистецтв України

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook