Команда студентів ФАМ – втретє поспіль перемагає легкоатлетичну естафету «Голосіївське кільце-2023»

17 травня 2023 року

   Ефективність засвоєння знань, рівень працездатності, активності, підготовки студентів суттєво залежать від рівня їх здоров'я та фізичного розвитку. Саме тому в НУБіП України підтримка керівництвом різноманітних спортивних заходів була і залишається одним із пріоритетних напрямків виховного процесу. Зокрема, щорічно навесні проводиться легкоатлетична естафета «Голосіївське кільце» в рамках спартакіади студентів НУБіП України.
   Варто відмітити, що не тільки студенти, але весь професорсько-викладацький склад нашого університету гуртується разом у цей день, щоб взяти участь у змаганнях – підтримати студентів своїх факультетів та самим разом з колегами здійснити оздоровчий забіг. Як відомо, саме в спорті найбільше формується мотивація до командної роботи та взаємопідтримки. Безперечно, у цьому виді діяльності, які і в інших, присутні, певною мірою, суперництво та конкуренція між членами однієї команди, але є і розуміння того, що перемогти можна тільки разом.


   Студенти та викладачі факультету аграрного менеджменту завжди охоче беруть участь у всіх спортивних заходах, які проводяться в університеті, причому часто команда студентів ФАМ стає переможцем різноманітних змагань.
Так, 16 травня 2023 року команда студентів факультету аграрного менеджменту втретє виборола перше місце у легкоатлетичній естафеті «Голосіївське кільце», а студент 2 курсу Артем Федорченко, який завершував фінальний етап, отримав з рук ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка переможний Кубок.


   Потрібно сказати, що цьому передувала значна виховна та організаційна робота на факультеті. За сприяння декана факультету Анатолія Остапчука та завдяки активній роботі Сенату Студентської Організації ФАМ на чолі з студентом третього курсу Владиславом Косенюком було створено сильну спортивну команду, до якої ввійшли студенти: Олександр Онищенко, Iван Макаренко, Наталiя Шептун, Максим Кушнiр, Софiя Карман, Андрiй Стрельнiков, Алiна Кулеша, Вiталiй Крупко, Олександр Бабак (відповідальний за спорт на факультеті), Артем Федорченко. Уже з початком легкоатлетичної естафети з великим відривом передав естафету Олександр Онищенко, який і прийшов першим до фінішу наприкінці. Інші члени команди ФАМ також продемонстрували достойні спортивні результати, не уступивши першість до завершення забігу.


   Уже другий рік в Україні триває кровопролитна війна. Збройні Сили України геройськи проводять оборонно-наступальні дії на Сході та Півдні України, відвойовуючи кордони нашої Батьківщини. Однак, підступний окупант продовжує тероризувати мирні міста і села України шляхом повітряних атак. В ніч на 16 травня 2023 наша столиця була знову атакована. Змушені жити в умовах постійної небезпеки, повітряних тривог та перебоїв з електропостачанням, представники молодого покоління рано дорослішають, навчаються брати на себе відповідальність, але потребують постійної уваги педагогів та наставників, адже в непростих умовах війни зростає небезпека, в тому числі, набуття шкідливих звичок. Керівництво факультету аграрного менеджменту на чолі з деканом факультету Анатолієм Остапчуком докладає максимум зусиль для розвитку спорту на факультету, оскільки саме спорт є потужною профілактикою шкідливих звичок і вимагає постійного дотримання дієти та здорового способу життя. Самоорганізація, самодисципліна, самоменеджмент – це ті важливі якості, які можуть сформуватися в процесі занять спортом. Регулярні тренування часто стають корисною звичкою, яка потім зберігається на все життя.
    Сьогодні важливо не тільки забезпечити якісний навчальний процес, але подбати про духовний, психологічний та фізичний стан наших студентів, які, без перебільшень, є майбутнім нації.

Ми надзвичайно пишаємося досягненнями наших переможців, віримо у їхнє щасливе майбутнє та зичимо їм щасливого життя!

З вірою у ЗСУ!
Слава Україні!

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook