Ректорат: атестація студентів, інноваційна діяльність та наповнення спецфонду – основні питання порядку денного ректорату

25 квітня 2023 року

 

 

25 квітня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене засідання ректорату. Порядок денний охоплював широке коло питань життєдіяльності університету, але все за порядком.

  Під час воєнного стану, перед цим пандемії, вимушеного секвестру бюджетного фінансування важливим є наповнення спеціального фонду. Це додаткові можливості для підтримки науково-педагогічних працівників та співробітників, утримання матеріально-технічної бази. Отож проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук представив аналіз діяльності госпрозрахункових підрозділів за І квартал поточного року. Загальна характеристика – необхідність застосування принципу рівнонапруженості. Частина підрозділів включилися в роботу і дещо навіть випереджають план надходжень, але є й частина, які вичікують, при тому, що планові показники є абсолютно досяжними з врахуванням потенціалу. Тому у, перш за все, керівників підрозділів є час для активізації діяльності і досягнення результату в ІІ кварталі.

 

  Стан і перспективи інноваційної науково-дослідної діяльності, а також шляхи її поліпшення представив проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк. Активізації потребує патентна діяльність, укладання ліцензійних угод на використання розробок, популяризація розробок тощо. Прийнято рішення напрями інноваційної діяльності обговорити на засіданнях вчених рад ННІ та факультетів.

  Перебіг весняних польових робіт в навчально-дослідних господарствах презентував начальник відділу організаційної діяльності НДГ, Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський. Він охарактеризував стан посівів озимих культур, проведене необхідне підживлення та боронування. Господарства повністю забезпечені необхідними ресурсами, паливом, насінням, засобами захисту та підживлення, а отже відповідно до графіків і за сприятливих погодних умов розпочнеться посівна кампанія, в т.ч. овочевої групи. Студенти згідно з їхніми графіками виробничої практики прибувають до баз практик в навчально-дослідних господарствах та братимуть участь в усіх виробничих процесах. У Боярській лісовій дослідній станції 48 гектарів, що постраждали від військових дій, заліснили, висадили понад 400 тисяч сіянців. Щомісяця проходить засідання балансової комісії, на якій підбивають підсумки діяльності та своєчасно реагують на виклики. Проректору Вадиму Кондратюку, декану факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслану Кононенку доручено розробити план відновлення будівель та ефективного господарювання в НДГ «Ворзель», яке зазнало найбільших руйнувань від російської окупації.

  Результати проміжної атестації студентів доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Загальний показник проходження атестації по університету перевищує 95%, частина студентів через хвороби, перебування в лавах Збройних Сил України, знаходження на окупованій території, відсутність стабільного під’єднання до інтернету тощо завершують цей процес. Досвідом проведення атестації студентів ділився декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко, де за потреби до звітування долучаються батьки студентів, та заступник директора ННІ лісового та садово-паркового господарства Олександр Соваков, де рівень атестації сягнув лише 75%.

 

  На участь в олімпіаді для вступу в університет зареєструвалося 2652 випускника шкіл та коледжів, повідомив відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. До кінця тижня кожен з них на електронну пошту отримає детальну інструкцію щодо подальших кроків і алгоритм участі в олімпіаді. Наразі для всіх створюються необхідні аканти на платформі Олімпус. Безпосередня олімпіада, вирішення завдань, пройдуть з 28 квітня по 7 травня. До 11 травня будуть виготовлені та розіслані сертифікати переможцям з додатковими балами.

  Завершилося навчання і протягом травня буде проведена атестація 211 слухачів підготовчого відділення, про що доповіла заступник начальника відділу якості освіти, маркетингу і профорієнтаційної роботи Оксана Багацька. За результатами їхнього навчання також будуть виготовлені і надіслані сертифікати з вказанням додаткових балів до вступу в НУБіП України. Важливо, що протягом травня-червня необхідно провести профорієнтаційну роботу з десятикласниками та запросити їх на підготовчі курси.

  Уточнення до програми фінального тижня відзначення 125-річниці університету презентував проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша. Планується відкрити низку об’єктів, наукових лабораторій, проведення міжнародної наукової конференції, урочистої академії, привітання гостей, студентські флеш-моби, ініціативи кафедри військової підготовки тощо. Програма після редакційних правок буде опублікована на офіційному сайті університету.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук озвучив клопотання про передачу в оренду їдальні в Ірпінському фаховому коледжі з метою її оновлення та харчування студентів коледжу, мешканців смарт-містечка, де мешкають переселенці та ті, хто постраждав від російської окупації. Ректорат надав згоду на передачу в оренду згідно з чинним законодавством.
  Перелік кандидатів на заміщення вакантних посад професорів кафедр та директора наукової бібліотеки представила заступник начальника відділу кадрів Валентина Шаповал. Ректорат підтримав допущення претендентів до участі в конкурсі та включення їх до голосування.

  Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук запропонував розпочати перший семестр наступного навчального року з очного навчання студентів 1-2 курсів, 2-курсу магістрів з 14 серпня. Магістрів першого року навчання – з 4 вересня. Ротацію провести 2 жовтня.

 

  27-29 квітня на базі університету пройдуть Спортивні ігри для студентів відокремлених підрозділів, про що повідомив завідувач кафедри фізичної культури Микола Костенко. Цей захід потрібно провести на високому рівні, а студентів запросити продовжувати навчання в НУБіП України.

 

  Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко представив результати роботи комісії, яка була створена наказом ректора Станіслава Ніколаєнка, аналізувала та напрацьовувала пропозиції щодо поводження з тваринами в навчальному та освітньому процесах. На розгляд ректорату були представлені два проєкти положення – про використання тварин в навчальному та науковому процесах та про біоетичну комісію, а також пропозиції з її персонального складу. Ректорат схвалив ці пропозиції та рекомендував затвердити вченій раді університету.


Пресслужба
 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook