Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту: запрошуємо практиків ділитися своїм досвідом із студентами магістратури

28 березня 2023 року

 Вже стало доброю традицією кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту запрошувати практиків на пари зі студентами та заохочувати їх ділитись власним досвідом. Так, 21 березня 2023 р. на зустріч зі студентами магістратури освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» була запрошена Ірина Конончук. Гостьова лекція відбулася за ініціативи гаранта освітньої програми, доктора економічних наук, професора, член-кореспондента НАН України Лідії Шинкарук та в.о. завідувача кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, доктора економічних наук, професора Марини Дєліні.

 

Ірина Конончук має величезний досвід роботи фінансовим директором в різних ТНК фармацевтичної галузі, а також практику проєктної діяльності, зокрема в соціальній сфері.

До зустрічі доєдналися не лише магістри, які навчаються на ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», а й студенти інших спеціальностей, яких зацікавила тема зустрічі «Особливості функціонування міжнародних компаній».

 

Протягом лекції Ірина радо поділилась досвідом функціонування ТНК, специфікою їхньої діяльності, зауважила, що на них приходиться 90% світових прямих іноземних інвестицій. Досвід ТНК є цікавим для студентів нашої освітньої програми, адже відкриття нових філій в країні може бути розглянутий як міжнародний проєкт, до якого можна долучитись. Знання особливостей функціонування міжнародних корпорацій є важливим також для порівняння із маленькими проєктами та розуміння різниці між ними, специфіки їхнього фінансування.

 

Ірина також поділилась лайфхаками, як потрапити на роботу до ТНК для тих, хто має таке бажання.

Наприкінці зустрічі студенти ставили цікаві питання, які допомогли ще більше розібратись в темі.

Зустрічі такого формату допомагають студентам глибше занурити у світ майбутньої професії. Тому ми не зупиняємося, а плануємо нові зустрічі, які дозволять нам зробити навчання на освітній магістерській програмі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» ще більш цікавим та корисним!

 

 

Марина ДЄЛІНІ,
в.о.завідувача кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook