Гостьова лекція для студентів Ірпінського фахового коледжу економіки і права від викладача факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

24 березня 2023 року

       2 березня 2023 року факультетом харчових технологій та управління якістю продукції АПК була організована гостьова лекція на тему: «Роль харчової промисловості України у забезпечення населення харчовими продуктами», яку прочитала доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Марія Жеплінська.

     До зустрічі доєднались студенти 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» та викладачі Ірпінського фахового коледжу економіки і права.  
 
     В ході лекції викладачка НУБіП України розповіла студентам про важливість харчової промисловості як пріоритетної та стратегічно важливої галузі економіки України. Продукція харчової промисловості належить до товарів першої (життєвої) необхідності, тому її стан впливає на рівень продовольчої безпеки держави, соціальну стабільність та економічне зростання.
 
     Спікер під час лекції звернула увагу студентів на загальну характеристику галузі, після чого детально розповіла про можливості та перспективи кожного харчового виробництва для забезпечення потреб населення продовольством.
 
     Впродовж виступу лектор Марія Жеплінська акцентувала увагу присутніх в онлайн режимі на важливих факторах по кожній з галузей харчової промисловості України, вказуючи їх потенціал, основну сировину, яка використовується для виготовлення харчових продуктів, кількість продуктів, яку споживає одна людина в рік тощо.
 
     Особливу зацікавленість студентів викликало висвітлення  питання темпів зростання виробництва харчової продукції, що характеризується значними обсягами експорту, рентабельністю, формуванню внутрішнього ринку продовольства та структурі валютних надходжень в казну нашої держави.  Позитивним моментом лекції стало дискусійне обговорення проблематики, студенти мали можливість активно задавати запитання й отримували вичерпні відповіді.
 
     Лекція відбулася в творчій та дружній атмосфері, а  представлена інформація зацікавила студентів, які відчули важливість обраної професії, особливо після коротенького огляду перспектив вступу та навчання на факультеті.
 
     Принагідно доцент Марія Жеплінська запросила студентів коледжу відвідати очно чи в дистанційному форматі День відкритих дверей в НУБіП України 6 квітня 2023 року, щоб впевнитись у правильному виборі професії, а також продовженні навчання після закінчення коледжу в славному НУБіП України на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
 
     На закінчення всі побажали один одному міцного здоров’я, найшвидшої перемоги українських воїнів на полі бою з країною-агресором та зустрічі в стінах коледжу під мирним небом.
Схиляємо свої голови перед нашими мужніми захисниками і захисницями.
СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ УКРАЇНСЬКИМ СЛАВА!!!
 Максим Гудзенко
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook