На механіко-технологічному факультеті триває діалог деканату та першокурсників

23 березня 2023 року
  21 березня 2023 року відбулася зустріч студентів першого курсу механіко-технологічного факультету з керівництвом факультету, присвячена питанням оновленого графіку освітнього процесу, особливостям проведення занять в умовах воєнного стану, академічній успішності тощо.

  Декан факультету Вячеслав Братішко нагадав студентам незмінну позицію факультету щодо безумовної пріоритетності очної форми проведення занять при підготовці фахівців інженерних спеціальностей. Відрадно, що ця позиція підтримується переважною більшістю студентів факультету.
  Особливу увагу приділено питанням дотримання вимог безпеки при організації освітнього процесу в умовах воєнного стану та необхідності дотримання протиепідемічних заходів. На зустрічі були підняті питання недопустимості нестатутних відносин на факультеті та використання скриньки довіри для анонімних повідомлень та зауважень. Наступними темами обговорення стали правила проживання в гуртожитку, поведінка студентів в громадських місцях, охайний зовнішній вигляд. Особливо декан зупинився на питаннях заборони та запобігання тютюнопаління на території університету та наголосив про вплив шкідливих звичок на фізичний та духовний стан молодої людини. Вячеслав Вячеславович підкреслив важливість здорового харчування студентів та нагадав про відновлення роботи їдальні в навчальному корпусі № 11. На зустрічі декан наголосив про роль куратора академічної групи в житті студента, необхідності проведення кураторських годин, обговорення болючих питань, довірливих стосунків з куратором. Під кінець виступу декан наголосив на необхідності вивчення іноземних мов, що в майбутньому дасть молодим людям більшу конкретність на ринку праці, участь в закордонних стажуваннях та практиках.

  Заступник декана Ігор Сівак зупинився на правилах поведінки здобувачів освіти у вищих навчальних закладах. Особливо, про недопустимість порушення культурної дисципліни, вчинення проступків та правопорушень – студент НУБіП України поводиться скрізь та усюди так, щоб не принизити свою честь та гідність, не заплямувати добре ім’я університету.

  На зборах першокурсникам були доведені списки студентів, що мають певну академічні заборгованості, які мають бути ліквідовані. Заступник декана Оксана Ачкевич оголосила про початок проміжної атестації, повідомила про недопущення накопичення академічної заборгованості, важливість допомоги та підтримки тих студентів, що прагнуть здобувати освіту. Відрахування завжди є стресом для студента та його близьких, і найпростіший спосіб запобігти цьому – наполегливо навчатися та відвідувати заняття.

  Підсумовуючи Вячеслав Вячеславович нагадав, що керівництво університету та факультету створює належні умови для якісного оволодіння знаннями, працює над посилення практичної підготовки студентів, сприяє вивченню іноземних мов, поліпшує ситуацію в гуртожитках, організовує спортивні, культурно-просвітницькі заходи для професійного, творчого, громадянського зростання студентів. А головним завданням студента в період воєнної агресії є наполегливо здобувати знання, ставати професіоналами своєї справи та гідними громадянами нашої держави, оскільки саме їх знання та праця будуть формувати майбутнє України після Перемоги!

Оксана Ачкевич,
заступник декана з навчальної та виховної роботи

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook