Міжнародний день лісів

22 березня 2023 року

 

1Збережімо ліс для майбутніх поколінь

21 березня – Міжнародний день лісів. Всесвітній день лісів святкується в день весняного рівнодення в Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань.

8

Ліси називають «легенями планети»: вони поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень. Ліс – середовище існування приблизно 3/4 усіх видів рослин, тварин і грибів, що є на нашій планеті. Ліс є частиною культурно-історичного середовища, під впливом якого формуються культура і звичаї цілих народів, ліс – джерело роботи та матеріального благополуччя значної частини населення. Ліс забезпечує деревиною і продуктами її переробки, харчовими і лікарськими ресурсами та іншими матеріальними цінностями.

На превеликий жаль, динаміка технологічного та економічного прогресу 20 і 21-го сторіч, негативно відзеркалилася на цьому безцінному надбанні нашого людства. Глобальна вирубка лісів, подібно найпотужнішим ураганам і катастрофам, почала тіснити і знищувати цей природний потенціал і проблема їх збереження вийшла на невідкладний міжнародний рівень, вимагаючи якнайшвидшого прийняття належних заходів і ефективних практичних рішень.

Окреслені тенденції широкомасштабної вирубки лісів вже змусили відверто заявити про проблему на шістнадцятій сесії Конференції Продовольчої і сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй. Тоді держави-члени ООН висловилися на підтримку проведення щорічної акції «Всесвітнього дня лісового господарства», яку погодилися проводити 21-го березня. Неодноразово звертаючись до проблем збереження лісових масивів по всій планеті, на рівні ООН, 21-го грудня 2012-го року, резолюцією Генеральної Асамблеї №A/RES/67/200, був заснований Міжнародний день лісів.

Важливою подією для кожного жителя країни є наведення порядку у місті, селищах та селах – важлива і відповідальна громадська позиція, адже спільними зусиллями робиться добра справа.

234567

З метою покращення навколишнього природного середовища, санітарного стану лісів, благоустрою та озеленення територій студенти групи К-21М Бережанського фахового коледжу НУБіП України і викладачі Сергій Брилінський і Петро Жовнич взяли участь в посадці декоративних дерев і чагарників на дослідному біостаціонарі закладу. Всі учасники віднеслись з високим розумінням і ентузіазмом при висадці посадкового матеріалу. Проведений захід має виховну, практичну та екологічну ціль.

Петро ЖОВНИЧ,
заступник директора з
адміністративно-господарської роботи
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook