Слово, потрібне Україні: в університеті пройшов традиційний флешмоб вшанування пам’яті Тараса Шевченка

9 березня 2023 року
  «І мене в сім’ї великій, Сім’ї вольній, новій, Не забудьте пом’янути незлим, тихим словом…» Пам’ятаємо. Поминаємо. І таки у вільній, таки новій сім’ї країни, що бореться за свою волю – вже більше року протистоїть російському агресору. І народу якої, власне нам з вами, так потрібне, особливо зараз, твоє, Тарасе, слово!

  Сьогодні, 9 березня, у день народження Тараса Григоровича Шевченка, в університеті на Алеї слави вже вп’яте пройшов традиційний флешмоб читання віршів та вшанування пам’яті Великого Кобзаря.
  До шанувальників Шевченкового слова, у перервах між парами, звернувся ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Він відзначив вирішальну націєтворчу роль творчості Тараса Шевченка, вічність ідеалів свободи людини і українського народу, яким присвятив своє життя Пророк.

 

 

  Вірш «Блаженний муж» у виконанні професора Василя Лопушняка задав високу планку поетично-пісенному святу. «Діла добрих оновляться, Діла злих загинуть», – ця пророча шевченкова мудрість не раз підтверджувалась історією.
  Пісня на слова Шевченка «За байраком байрак» у виконанні провідного фахівця відділу виховної роботи та студентський справ, заслуженого діяча мистецтв України Володимира Гонського на деякий час занурила слухачів у вир драматичних подій боротьби за волю другої половини ХVІІ ст.
  Пісенну шевченкову естафету чудово продовжили студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження – бандуристка Ольга Білоусова разом з Анастасією Бузаєвою, Давидом Лещенком та Олексієм Кучмаром, які виступали під гітарний супровід.

 

 

 

  А до святково прикрашених столів все підходили студенти та викладачі факультетів і підрозділів НУБіП, торкалися магічних і вічних сторінок Шевченкового «Кобзаря» (дяка директору Наукової бібліотеки Тетяні Кіщак, яка потурбувалася, аби підібрати і представити до свята видання «Кобзаря» різних часів), читаючи його безсмертні твори.

 

  І цю традицію флешмобу ми обов’язково продовжимо, підкреслив на завершення проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша. Бо й слово може бути зброєю, особливо воєнної пори.

 

Ірина Майданюк,
завідувачка кафедри культурології
Сергій Міхнюк,
директор ННЦ ВР і СР

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook