Перевірка лабораторій факультету захисту рослин, біотехнологій та екології на готовність до початку очного навчання

1 березня 2023 року

  1 березня 2023 року згідно розпорядження проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука відбулася перевірка готовності кафедр захисту рослин, біотехнологій та екології до формату очного навчання студентів та організації й проведення 15 березня 2023 року наради із завідувачами кафедр університету та відокремлених структурних підрозділів, згідно наказу ректора НУБіП України №147 від 28.02.21 р. «Про організацію та проведення наради із завідувачами кафедр».

 
  Комісією у складі проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука, проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука, проректора з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерія Іщенко, за участю заступника начальника навчального відділу Оксани Зазимко, декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, професора Юлії Коломієць, завідувачів кафедр професора Миколи Долі, доцента Олени Наумовської та Дмитра Гентоша, доцента Тетяни Власенко, заступника декана, доцента Петра Дрозда перевірено готовність навчальних аудиторій усіх кафедр до проведення лабораторних і практичних занять зі студентами в очному форматі. Згідно графіку освітнього процесу для студентів 1 і 4 курсів бакалаврату та магістрів першого року навчання стартує з 6 березня, тому дуже важливо аби лабораторії та лекційні аудиторії були повністю готові зустрічати здобувачів освіти.

 

 

 

 
  Комісія провела детальну перевірку значної частини лабораторій факультету, адже на базі факультету функціонує 13 навчальних, 10 навчально-наукових-виробничих лабораторій, науково-дослідна, освітньо-науковий центр «Здоров’я рослин». Перевірили укриття, їх відповідність чинним нормам, наявність журналів з техніки безпеки, інструктажі з пожежної безпеки, інструкції у разі повітряних тривог та протиепідеміологічних заходів. Перевірили навчально-методичне забезпечення дисциплін, наявність інформації на довідкових стендах, облаштування робочих місць для студентів. Під час перевірки завідувачі кафедр, науково-педагогічні працівники на чолі з деканом Юлією Коломієць надали детальну інформацію про лабораторії та навчальні дисципліни.

 
  За результатами перевірки члени комісії відзначили готовність усієї матеріально-технічної бази факультету до початку очного навчання студентів, високий рівень забезпеченості навчально-методичною літературою та наявні сучасні лабораторії. Лабораторії облаштовані мультимедійним обладнанням, що дає можливість підключення як до дротової, так і бездротової мережі Internet. Більшість лабораторій мають сучасну матеріально-технічну базу, адже керівництво факультету на чолі з деканом Юлією Коломієць фокусує увагу над модернізацією лабораторій, систематично проводить оновлення й вдосконалення навчально-лабораторної бази, технічних засобів навчання, комп’ютеризації та інформатизації навчального процесу. Саме оновлення матеріально-технічної бази є одним із пріоритетних напрямків для підготовки фахівців захисту рослин, біотехнології та екології. Також, комісія наголосила на тому, що закінчення відновлювальних робіт у деяких аудиторіях, які виникли внаслідок певних технічних процесів, мають бути завершені на цьому тижні. Разом з тим, лабораторії, де проходять ремонтні роботи повинні прискорити роботу.

 

 
  Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології з нетерпіння чекає на студентів у стінах НУБіП України!

Наталія Батрак

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook