Активна діяльність гуртка «Біотехнологія. Екологія» під керівництвом Олени Кваско

4 березня 2023 року

  Міцний зв’язок вищих навчальних закладів із закладами середньої освіти є запорукою успішної та цілеспрямованої підготовки фахівців різних галузей нашого суспільства. Завдяки профорієнтаційній роботі, позашкільній освіті та роботі гуртків учні загальноосвітніх шкіл, ліцеїв та гімназій суттєво розширюють світогляд, отримують інформацію про ринок спеціальностей у ВНЗ, мають змогу остаточно переконатись в актуальності обраної спеціальності. Разом з тим, університети мають змогу відкрити двері для майбутніх абітурієнтів, популяризувати спеціальності, поділитися досвідом та знаннями.
  На факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології декілька років поспіль працює 15 наукових гуртків, серед яких активно розвиває свою діяльність гурток «Біотехнологія. Екологія», що з величезним ентузіазмом підтримують науково-педагогічні співробітники факультету. В рамках роботи даного гуртка факультет співпрацює з ліцеями Київської області, зокрема з: КЗ КОР «Фастівський ліцей-інтернат», КЗ ІМР «Ірпінський академічний ліцей НУБіП України», Немішаєвський ліцей №1 Немішаєвської селищної ради Бучанського району, Київської області. Роботу гуртка «Біотехнологія. Екологія» від факультету координує в.о. завідувача кафедри екобіотехнології та біорізноманіття, кандидат біологічних наук Олена Кваско.


  Активну участь в роботі наукових гуртків беруть й викладачі кафедри екобіотехнології та біорізноманіття, кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики, кафедри екології агросфери та екологічного контролю. До слова, Олена Кваско запросила доцента кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Віру Бородай восени провести онлайн-зустріч для учнів 10-11 класів Немішаєвського ліцею, які навчаючись у надзвичайно важких умовах мріють вступити до провідних закладів України. Віра Віталіївна провела цікавий екскурс у світ біотехнології, виділила основні переваги навчання, перспективи працевлаштування за фахом та загалом розповіла про всі нюанси вступу.

 
  Тим часом, 27 лютого 2023 року новий весняний семестр в.о. завідувача кафедри екобіотехнології та біорізноманіття, кандидат біологічних наук Олена Кваско розпочала з лекції для учнів Ірпінського академічного ліцею. Лекція була присвячена біотехнології рослин, зокрема використанню культури рослинних тканин для задоволення потреб різних галузей промисловості. Олена Юріївна ознайомила учнів з поняттям культури in vitro рослин, основними напрямками її використання, а також етапами створення та розмноження рослин від ізольованої апікальної меристеми до повністю сформованої рослини, адаптованої до умов відкритого ґрунту. Крім того, Олена Кваско ознайомила учнів із основними напрямками роботи кафедри екобіотехнології та біорізноманіття, запросила взяти активну участь у дні відкритих дверей факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, що вже відбувся 3 березня 2023 року.

 

Наталія Батрак 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook