Зробити правильний вибір – це правильно обрати майбутню професію!
24 та 25 рудня 2014 року в Лісниківській загальноосвітній школі I-III ступенів імені Михайла Грушевського та Ходосівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулася зустріч вчителів та учнів із фахівцями факультету харчових технологій та якості продукції АПК.
Питання профорієнтації завжди були у центрі уваги держави і суспільства, але сьогодення потребує принципово нових підходів до організації та функціонування системи професійної орієнтації підростаючого покоління.
Вибір професії – важлива ланка у життєвому і професійному становленні людини. Саме професія дає їй змогу задовольнити основні свої потреби, відчувати задоволення від роботи, реалізувати себе як особистість.Відповідно особливо актуальним стає набуття дітьми та підлітками адекватних уявлень і знань про сучасну професійну діяльність, формування у них психологічної готовності до вибору майбутньої професії та трудової діяльності.
Асистент кафедри технології м’ясних, рибних і морепродуктів Іванюта Анастасія Олександрівна розповіла про історію та структуру Національного університету біоресурсів і природокористування України, про факультети та спеціальності.
Представник факультету представила роздатковий матеріал, брошури, зацікавила школярів основними напрямками наукової діяльності факультету, оскільки найбільша увага у світі приділяється саме харчуванню, процесам дослідження якості сировини, технології виробництва продуктів харчування,створенню екологічно-безпечних технологій виробництва, переробці та зберіганню продукції АПК.
Анастасія Олександрівна, яка є випускницею Лісниківської загальноосвітньої школиI-III ступенів імені Михайла Грушевського поділилась власним досвідом з школярами, розповівши про свій свідомий вибір спеціальності, який сформувався саме з шкільних років!
Надана інформація не залишила байдужим жодного школяра, оскільки діти Київської області змалечку відносяться з цікавістю до продукції АПК, тому що всі працюють на присадибних ділянках, вирощують городину, займаються домашнім господарством. Відповідно любов і цікавість до якості та безпечності продукції АПК привита в них ще змалечку.
Підсумувавши результати зустрічі, асистент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Іванюта Анастасія Олександрівна підкреслила школярам, що любов до спеціальності формується змалечку!!!
Л.В. Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК