Зробити правильний вибір – це правильно обрати майбутню професію!

27 грудня 2014 року

    24 та 25 рудня 2014 року в Лісниківській загальноосвітній школі I-III ступенів імені Михайла Грушевського та Ходосівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулася зустріч вчителів та учнів із фахівцями факультету харчових технологій та якості продукції АПК.

    Питання профорієнтації завжди були у центрі уваги держави і суспільства, але сьогодення потребує принципово нових підходів до організації та функціонування системи професійної орієнтації підростаючого покоління. 
   

     Вибір професії – важлива ланка у життєвому і професійному становленні людини. Саме професія дає їй змогу задовольнити основні свої потреби, відчувати задоволення від роботи, реалізувати себе як особистість.Відповідно особливо актуальним стає набуття дітьми та підлітками адекватних уявлень і знань про сучасну професійну діяльність, формування у них психологічної готовності до вибору майбутньої професії та трудової діяльності. 
     

     Асистент кафедри технології м’ясних, рибних і морепродуктів Іванюта Анастасія Олександрівна розповіла про історію та структуру Національного університету біоресурсів і природокористування України, про факультети та спеціальності. 
      Представник факультету представила роздатковий матеріал, брошури, зацікавила школярів основними напрямками наукової діяльності факультету, оскільки найбільша увага у світі приділяється саме харчуванню, процесам дослідження якості сировини, технології виробництва продуктів харчування,створенню екологічно-безпечних технологій виробництва, переробці та зберіганню продукції АПК. 
     Анастасія Олександрівна, яка є випускницею Лісниківської загальноосвітньої школиI-III ступенів імені Михайла Грушевського поділилась власним досвідом з школярами, розповівши про свій свідомий вибір спеціальності, який сформувався саме з шкільних років!

     Надана інформація не залишила байдужим жодного школяра, оскільки діти Київської області змалечку відносяться з цікавістю до продукції АПК, тому що всі працюють на присадибних ділянках, вирощують городину, займаються домашнім господарством. Відповідно любов і цікавість до якості та безпечності продукції АПК привита в них ще змалечку.

     Підсумувавши результати зустрічі, асистент кафедри  технології м’ясних, рибних та морепродуктів Іванюта Анастасія Олександрівна підкреслила школярам, що любов до спеціальності формується змалечку!!!

 

Л.В. Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій 
та управління якістю продукції АПК
  


 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook