Студент першого курсу англомовної групи Микола Данильченко провів профорієнтаційний захід у рідній школі

22 лютого 2023 року

   На теперішній час профорієнтаційна робота серед школярів набуває особливого значення у зв’язку з наближенням літньої вступної кампанії та необхідності зорієнтувати абітурієнтів стосовно можливостей вступу в НУБіП України та, зокрема, на факультет аграрного менеджменту. Потрібно визнати, що сучасні вступники відносяться до покоління, яке ніколи не жило без інтернету або інших інформаційних технологій: народжені всередині першого десятиліття XXI століття, вони відкидають звичні старшому поколінню соціальні рамки та прагнуть до різноманітності у житті та навчанні. Саме тому випускники шкіл стають все більш вимогливими до якості інформації, яку вони отримують щодо перспектив навчання в університеті.
    Найкраще донести інформацію, розповісти про умови навчання та студентське життя можуть однолітки, вступники минулих років, а нині – студенти молодших курсів НУБіП України. У цьому зв’язку, декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук поставив завдання наставникам академічних груп закликати студентів факультету до проведення профорієнтаційних заходів у школах, які ще недавно вони закінчили.
    Студент першого курсу англомовної групи спеціальності «Менеджмент» Микола Данильченко з ентузіазмом взявся до поставленого завдання. Він відвідав свій рідний ліцей ім. Т.Г. Шевченка у смт Голованівськ Кіровоградської області. Микола поділився зі своїми друзями-старшокласниками враженнями від першого року навчання на факультеті аграрного менеджменту, зокрема, розповів, що навчається в групі з англійською мовою викладання, та разом з ними в групі навчається дівчинка з Китаю Ван Мен’яо.

   Всі викладачі є професійними, а лекції – цікавими. Микола живе у гуртожитку №2, закріпленому за факультетом агарного менеджменту, і про свій досвід самостійного життя він також розповів школярам. Першокурсник Микола Данильченко за своїми якостями - природжений управлінець (недарма він обрав професію менеджера). Саме тому він одразу долучився до студентського життя та став активним членом студентської організації, про особливості функціонування якої учням також було цікаво дізнатися. З метою візуального знайомства з нашим університетом, Микола попросив дозволу скористатися інтерактивною дошкою в кабінеті школи та провів для школярів екскурсію по сайту НУБіП України.


     Майбутні вступники спочатку уважно слухали, а потім активно задавали питання та дискутували. Найбільше їх цікавило питання самого механізму вступу, адже наразі воно для них стоїть дуже гостро.

Дякуємо Миколі Данильченко за проведений профорієнтаційний захід та закликаємо наших студентів також відвідати свої школи у різних регіонах України!

 

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту
наставник англомовної групи першого курсу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook