Ректорат: перехід до очно-дистанційної форми навчання та якісна профорієнтація

20 лютого 2023 року

 

 

 20 лютого 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Він звернув увагу на показники рейтингу, складеного порталом ОСВІТА.UA, за результатами вступної кампанії 2022 року, де НУБіП поліпшив свої показники та посів шосту сходинку за кількістю зарахованих студентів за державним замовленням. Ректор також наголосив на необхідності якісної профорієнтації та пошуку вмотивованого абітурієнта, з високим рівнем знань.

  Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський повідомив про збільшення майже в двічі кількість бажаючих взяти участь в олімпіаді для вступу в університет і на сьогодні їх півтори тисячі. Загрозливими є правила прийому до магістратури, оскільки цього річ передбачають складання ЄВІ з англійської мови та на деякі спеціальності окрім цього це ЄФВВ.

 

  Голова профспілкової організації Ростислав Тарасенко зупинився на підтримці малозабезпечених з числа співробітників – для них підготовлені набори продовольства, планується надати й грошову підтримку.
  Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про ситуацію з конкурсом на заміщення вакантних посад завідувачів кафедрами. На очолювання низки з них претендують по два кандидати. Співбесіда, а згодом і безпосередньо вибори відбудуться цього тижня.

 

  Заступниця голови Студентської організації Юлія Яцишина проінформувала про проведення конференції, де були затверджені оновлені положення про СО, вибори голови органу студентського самоврядування університету, ревізійну комісію. Такою були обговорені плани на майбутній період та участь студентства у відзначенні 125-річниці вишу. Зверталася увага на необхідність до оснащення та введення в експлуатацію студентського коворкінг-центру, який в попередні роки був капітально відремонтований.
  Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про підготовку аналітичних матеріалів про впровадження тематики європейської інтеграції у проблематику наукових досліджень (дисертаційні роботи, науково-технічні заходи, монографії, дослідження), редакційний менеджмент з формування наукових видань, опрацювання пропозицій підрозділів щодо участі у програмах міжнародного науково-технічного співробітництва.

  Начальник відділу аспірантури Віталій Вакуленко закцентував на проведенні гостьових лекцій від експертів для аспірантів і тимчасове призупинення прийому документів на вступ до аспірантури.
  Начальник мобілізаційного відділу та співпраці з підрозділами ЗСУ Геннадій Ржевський доповів про роботу щодо бронювання співробітників та педагогічних, наукових працівників.

  Директор благодійного фонду «Голосіївська ініціатива» Євген Томін проінформував про діяльність з допомоги університету, нашим співробітникам.

 

  Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіла про виплату заробітної плати за першу половину місяця та стипендії студентам за лютий.

  Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про стан сплати за навчання і необхідність виконання умов договорів з боку студентів. Триває робота з відкриття філії в Китаї, співпраці з європейськими університетами щодо реалізації домовленостей в межах Альянсу UNIgreen.
  Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко закцентував на облаштуванні лабораторій захисту рослин, віртуальної реальності. У фокусі – ситуація на навчальному корпусі №1.

 

  Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук акцентував увагу на початок змішаного навчання з 6 березня: студенти І та IV курсів і магістри виходять на очне навчання. Тривають профорієнтаційна робота, дні відкритих дверей, набір слухачів на підготовчі курси та реєстрація на олімпіаду.
  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень.

  Василю Шинкаруку – контролювати очне навчання, активно продовжувати профорієнтацію, врахувати умови вступу до аспірантури та запровадити підготовку до складання ЄВІ та ЄФВВ, внести пропозиції з повноцінного відновлення діяльності кафедр як наріжного каменю університету. Валерію Іщенку – продовжити суворий режим економії енергоресурсів та води, провести весняне упорядкування території, підготувати кампус до очного навчання студентів і заїзду до гуртожитків. Вадиму Кондратюку – контролювати проведення весняних польових робіт в навчально-дослідних господарствах. Директору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Сергію Михнюку – узагальнити план підготовки до відзначення 125-річниці університету, окрім загального, такий план повинні мати кожен керівник підрозділу, служби. Вадиму Ткачуку – запровадити комерційне відвідування ботанічного саду.

 

    

 

Пресслужба

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook