Тільки тим історія належить, хто за неї бореться, живе. Історичні читання

20 лютого 2023 року

 

6Щороку 20 лютого ми вшановуємо подвиг Героїв Небесної Сотні. Це увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

Масові протестні акції листопада 2013-го – лютого 2014 року, які отримали назву «Революція Гідності», є третьою подібною подією в новітній історії України після Революції на граніті та Помаранчевої революції.

Революція Гідності стала наймасовішою, найтривалішою та найтрагічнішою протестною акцією.

Вшановуючи пам'ять героїв Небесної сотні, в групі К-21М ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБІП України» відбулися історичні читання «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться, живе».

12347758

10Цікавими і змістовними були доповіді здобувачів освіти, які висвітлили драматичні події листопада 2013-го – лютого 2014 року. Саме в ті дні громадяни різного віку, соціального та освітнього рівня, різного етнічного походження й конфесійної належності об’єдналися для захисту своїх прав, свободи та європейського вектора розвитку проти свавілля й несправедливості влади. Рух за громадянські права та людську гідність, розпочавшись у столиці, охопив усі регіони країни. Акції на підтримку вимог Євромайдану українські спільноти організовували й за кордоном.

18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській відбулося найбільш жорстоке протистояння між бійцями підрозділу «Беркут» і патріотами країни, саме тоді, переважно від куль снайперів, загинуло більше сотні активістів Майдану. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень народу до європейських цінностей. В боротьбі за нашу свободу й оновлення країни своє життя віддали найкращі.

Без сумніву, можна вважати, що 20 лютого 2014 року став днем початку нової історії нашої держави. Тоді Україна на повні груди вдихнула повітря, насичене горем і журбою… Нам завжди болітимуть рани минулого… Наші серця назавжди обпалені сльозами матерів і батьків, дружин і дітей, братів і сестер загиблих героїв…

Небесну Сотню пам’ятатимуть завжди, про неї обов’язково знатимуть прийдешні покоління, бо Герої не вмирають!

Віра Орейда,
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін
Фото Лідія Герасимів
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook