Весняний семестр стартував: студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження розпочали навчання у дистанційному форматі

9 лютого 2023 року
  У відповідності до графіка освітнього процесу в НУБіП України стартував весняний семестр.

  ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження перед початком семестру провів низку заходів з підготовки до нового навчального періоду: семінар-нараду щодо поліпшення майстерності науково-педагогічних працівників з використання інформаційних комп’ютерних технологій при підготовці електронних навчальних курсів, наради з оптимізації розкладу занять, а також розширений старостат із залученням наставників академічних груп.
  Онлайн-засідання розширеного старостату, до якого долучились понад 70 учасників, мало насичений порядок денний:

  • про організацію освітнього процесу та початок навчання у весняному семестрі 2022/2023 навчального року;
  • стан ліквідації академічних заборгованостей за зимову сесію;
  • про підготовку практичного навчання студентів у поточному навчальному році;
  • мобілізаційні питання та персональний військовий облік студентів.

  Заступник директора Наталія Пруднікова ознайомила присутніх із наказом ректора університету від 25 січня 2023 року № 43 щодо алгоритму дій у разі виникнення перебоїв у електропостачанні та інших надзвичайних ситуацій у місті Києві та Україні.

  Методист інституту Інна Огієвська, користуючись оновленим контентом офіційної web-сторінки інституту, продемонструвала графік освітнього процесу та розклад занять для студентів денної форми навчання на другий семестр 2022-2023 н. р. Тут розміщена також актуальна інформація щодо оновлених списків академічних груп, перелік вибіркових дисциплін, покликання на дистанційні заняття у розрізі кожної академічної групи на офіційному сайті Інституту.
  У свою чергу студенти, у яких ще залишились академічні заборгованості, поділились своїми думками про труднощі, які виникли у них під час складання іспитів. Наставники академічних груп також долучились до обговорення плану-графіка ліквідації заборгованостей.

  Керуючись Положенням НУБіП України «Про організацію та проведення практичного навчання студентів», заступник директора Лілія Мартинюк звернула увагу студентів на підготовку до практичного навчання у весняно-літній період. Особливо це важливо для студентів 1 курсу скороченого терміну навчання, 3 курсу та магістрів 1 року навчання, для яких проходження виробничої практики безпосередньо на базових профільних підприємствах є пріоритетною умовою.

  Відповіді на актуальні та важливі питання про персональний військовий облік, які хвилювали багатьох студентів, надала Лілія Мартинюк. Вона розповіла про подальші кроки щодо військового обліку та необхідність заповнення відповідної google-анкети, створеної мобілізаційним відділом НУБіП України.
  З метою ефективної організації занять у дистанційному форматі, спрощення їх поточного моніторингу, для студентів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження запроваджено обов’язкове використання платформи Google Meet на корпоративному порталі nubip.edu.ua (ознайомитись можна за посиланням).
  Дирекція інституту розкрила принципи здійснення постійного моніторингу проведення занять, відвідуваності студентів згідно розкладу.

  Перші дні занять показали, що за результатами проведеного моніторингу викладачі та студенти у нинішніх складних умовах справляються із поставленими завданнями та знаходять різні шляхи комунікації, незважаючи на регулярні вимкнення електроживлення та відсутність інтернет-зв’язку. Рівень відвідуваності серед 1-2 курсів сягає 76-80 %, старші курси мають дещо нижчу відвідуваність.
  Навчання проводиться з використанням усіх технічних можливостей для доступу до електронних навчальних курсів, засобів демонстрації лабораторних робіт безпосередньо із навчальних аудиторій. Лекційні матеріали викладаються у вигляді презентацій, відеофайлів, методичних та інших додаткових матеріалів, транслюються під час занять у групах месенджерів та, безумовно, з наскрізним використанням платформиhttps://elearn.nubip.edu.ua.

  Забезпечення якості освітнього в нинішніх умовах залишається пріоритетом для всього науково-педагогічного колективу інституту. Тож учасники наради домовились про постійну інформаційну підтримку освітнього процесу і комунікацію її учасників.
  Впродовж семестру розширені старостати будуть проводитись щотижнево.

Лілія Мартинюк,
заступник директора інституту,
Інна Огієвська,
методист дирекції інституту
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook